Прогнозування ресурсу роботи залізобетонних шпал типу СБ 3-0 в умовах залізничних колій незагального користування



Название:
Прогнозування ресурсу роботи залізобетонних шпал типу СБ 3-0 в умовах залізничних колій незагального користування
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовується актуальність та мета досліджень, відзначена наукова новизна та практичне значення отриманих результатів. Коротко викладені основні результати роботи, наведена структура дисертації, представлена інформація про апробацію роботи та її загальний обсяг.


У першому розділі проведено аналіз експлуатаційних та конструктивних особливостей колій незагального користування. Розглянуто рухомий склад, який обертається на цих коліях. Запропоновано використання залізобетонних шпал типу СБ 3-0. Проведено аналіз теорії розрахунків рейкової колії та залізобетонних шпал.


Для залізобетонних шпал практично єдиним типом проміжного скріплення в теперішній час є скріплення типу КБ. Скріплення типу КБ краще інших типів забезпечує стабільність ширини колії в прямих і кривих ділянках колії радіусом більше 350 м, при правильному утриманні краще сприймає бічні навантаження, має достатні протиугінні властивості. Однак, поряд з цим скріплення типу КБ має ряд суттєвих недоліків.


В якості реальної альтернативи в роботі пропонується використання скріплення типу КПП-5 на коліях незагального користування України. Дане скріплення має ряд переваг у порівнянні зі скріпленням типу КБ.


 


На коліях незагального користування може експлуатуватися рухомий склад магістральних залізниць або спеціалізовані вагони, технічні характеристики яких відповідають вимогам, що ставляться до рухомого складу для безперешкодного обороту по всій мережі залізниць. Відмінними характеристиками візків рухомого складу є більша, у порівнянні з магістральними лініями, необресорена маса, висока жорсткість ресорних комплектів, короткі жорсткі бази (1,3–1,5 м) та малі діаметри коліс (0,65–0,84 м) та ін.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины