УПРАВЛЯЕМЫЕ ПЬЕЗОРЕЗОНАНСНЫЕ УСТРОЙСТВА НА ОСНОВЕ ЛИНЕЙНОГО ИНДУКЦИОННО-ДИНАМИЧЕСКОГО МОДУЛЯТОРА



Название:
УПРАВЛЯЕМЫЕ ПЬЕЗОРЕЗОНАНСНЫЕ УСТРОЙСТВА НА ОСНОВЕ ЛИНЕЙНОГО ИНДУКЦИОННО-ДИНАМИЧЕСКОГО МОДУЛЯТОРА
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, наведено зв’язок роботи з науковими планами та програмами, сформульовано мету і завдання дослідження, визначено об’єкт та предмет дослідження, розкрито наукову новизну та практичне значення отриманих результатів, викладено відомості про апробацію і впровадження результатів дослідження у практику.


У першому розділі розглянуті питання, що виникають при забезпеченні сучасних вимог до параметрів кварцових генераторів з керуванням частоти. Основними задачами, що вирішуються при розробці нових перспективних типів ПРП є: забезпечення заданого закону керування частотою, отримання заданих часових характеристик керування; зниження фазових шумів та підвищення добротності п’єзорезонансної коливальної системи; розширення діапазону керування частотою ПРП до 10-4…10-3; зменшення впливу конструктивно-технологічних і зовнішніх факторів на параметри ПРП. 


Запропоновано вирішення поставлених задач шляхом безпосередньої модуляції резонансної частоти кварцового резонатора без використання додаткових елементів у колі управління коливальної системи ПРП.


 


Проведено аналіз способів керування частотою резонатора, обґрунтовано перспективність використання керування частотою величиною міжелектродного зазору резонатора. Встановлено, що модуляція міжелектродного зазору дає змогу здійснювати керування частотою ПРП і зменшити їх шум на (3…10) дБн/Гц, по зрівнянню з шумами пристроїв керованих варикапом. Як показано у роботах Колпакова Ф.Ф., модуляція міжелектродного зазору дає можливість розширити діапазон перестроювання частоти п’єзорезонансної коливальної системи до (0,5…1)×10-3 у порівнянні з коливальною системою, керованою послідовно ввімкненою ємністю. Видалення електродів з поверхні кристалічного елементу резонатора, використання переваг перпендикулярного поля збудження дає змогу збільшити у 5…10 разів добротність коливальної системи та збільшити довгострокову стабільність частоти. Це підтверджує актуальність безпосереднього керування частотою резонатора.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины