ОБГРУНТУВАННЯ ПАРАМЕТРІВ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ РОЗДІЛЬНОГО ГОДУВАННЯ РІЗНОСТАТЕВИХ ГРУП БАТЬКІВСЬКОГО ПОГОЛІВ\'Я КУРЕЙ ЗА ЇХ КЛІТКОВОГО УТРИМАННЯ



Название:
ОБГРУНТУВАННЯ ПАРАМЕТРІВ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ РОЗДІЛЬНОГО ГОДУВАННЯ РІЗНОСТАТЕВИХ ГРУП БАТЬКІВСЬКОГО ПОГОЛІВ\'Я КУРЕЙ ЗА ЇХ КЛІТКОВОГО УТРИМАННЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі дисертаційної роботи обґрунтовано актуальність обраної теми, сформульовано мету, завдання, об’єкт і предмет дослідження, відображено наукову новизну та практичне значення одержаних результатів, представлено інформацію про апробацію результатів дисертації, публікації та структуру і обсяг роботи.


У першому розділі «Аналіз технологій і обладнання для роздільного годування батьківського поголів’я курей» відображено особливості годівлі і утримання батьківського поголів’я курей, проведено аналіз сучасних технологій і обладнання їх утримання, визначено тенденції розвитку, здійснено огляд наукових досліджень з визначення конструкційно-технологічних параметрів та режимів роботи кормороздавачів.


В результаті вивчення зоотехнічних особливостей годівлі і утримання батьківського поголів’я курей визначено: різним статевим групам курей необхідний різний раціон і кількість корму і це суттєво впливає на якість інкубаційних яєць; при традиційному утриманні півні в другій половині циклу утримання нарощують зайву вагу (маючи вільний доступ до кормів, птиця споживає кормів в 1,5 – 2,0 рази більше від фізичної потреби) і це сприяє зниженню заплідненості яєць.


На основі проведеного аналізу наукових досліджень встановлено, що технологія роздільної годівлі батьківського поголів’я – це необхідна умова виробництва якісних інкубаційних яєць. ЇЇ застосування дозволяє збалансувати раціон корму відповідно до зоотехнічних вимог, що сприяє збереженню кросових властивостей репродуктивного стада курей та підвищенню продуктивності птиці протягом всього циклу вирощування і утримання. Методи дозованої годівлі птиці, які можливі при роздільній годівлі, оцінюються як найбільш прості і доступні засоби економії кормів. У собівартості виробництва інкубаційних яєць витрати корму становлять більше 70 %.


Під час підлогового утримання батьківського поголів’я курей успішно працює обладнання з роздільною годівлею, але воно має значно меншу ефективність і цілий ряд недоліків, порівняно з клітковим. Є кліткове обладнання з роздільною годівлею курей: з штучним осіменінням, де птиця утримується окремо і її потрібно щотижня штучно осіменяти, що потребує великих затрат праці. Тому встановлено, що для виробництва якісних інкубаційних яєць економічно доцільно розробити кліткове обладнання з роздачею корму мобільними бункерними роздавачами, яке забезпечить застосування технології роздільної годівлі курей.


 


Вагомий вклад у розробку конструкцій кормороздавачів і дозаторів зробили такі відомі вчені, як Г.М. Кукта, М.В. Брагінець, І.І. Ревенко, В.Г. Коба, Я.В. Кузьміч, І.І. Івко, В.В. Шацький, О.М. Артюх та ін. Дослідження дозуючих пристроїв за типом робочого органу – без частин, що рухаються, з пасивним дозатором, проведені недостатньо і за цих умов потребують додаткових досліджень. Відомі залежності для визначення параметрів обладнання системи кормороздачі за роздільної годівлі не працюють, тому є необхідність в їх вдосконаленні та розробленні.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины