ІНФОРМАЦІЙНА СИСТЕМА ПІДТРИМКИ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ НА ОСНОВІ МОДИФІКАЦІЙ МЕТОДУ АНАЛІЗУ ІЄРАРХІЙ



Название:
ІНФОРМАЦІЙНА СИСТЕМА ПІДТРИМКИ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ НА ОСНОВІ МОДИФІКАЦІЙ МЕТОДУ АНАЛІЗУ ІЄРАРХІЙ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність теми, мету та завдання дослідження, викладено наукову новизну та практичне значення отриманих результатів, наведено відомості про особистий внесок здобувача, апробацію результатів дисертації та публікації.


В першому розділі досліджено роль інформаційних технологій у підтримці прийняття рішень. Виконано аналіз багатокритеріальних методів підтримки прийняття рішень. Детально розглянуто МАІ Сааті. Встановлено необхідність вирішення проблеми пошуку ваг альтернатив і критеріїв за МПП, які не мають достатнього ступеня узгодженості. Розглянуто методи знаходження ваг альтернатив за неузгодженими і погано узгодженими МПП.  Встановлено необхідність розробки:


а) модифікацій МАІ, які враховують ступінь непорівнянності порівнюваних альтернатив;


б) методів вирішення задачі відновлення функції глобальної мети за обмеженою кількістю експериментальних даних, що використовують МАІ та модифікації МАІ;


в) інформаційної СППР, націленої на допомогу у розв’язанні задач багатокритеріального вибору з неформалізованою глобальною метою.


 


У другому розділі обґрунтовано формальний апарат дослідження ефективності моделей оптимізації для знаходження ваг альтернатив у модифікованому методі аналізу ієрархій (ММАІ), показано зв’язок між показником ступеня узгодженості елементів МПП (індексом узгодженості), запропонованим Т. Сааті (1), і мірою d – кутовою відстанню між двома наборами ваг (3).

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины