ЕКСПЛУАТАЦІЙНІ ВЛАСТИВОСТІ ТА ДОВГОВІЧНІСТЬ КОНСТРУКЦІЙ ФАСАДНОЇ ТЕПЛОІЗОЛЯЦІЇ З ТОНКОШАРОВОЮ ШТУКАТУРКОЮ



Название:
ЕКСПЛУАТАЦІЙНІ ВЛАСТИВОСТІ ТА ДОВГОВІЧНІСТЬ КОНСТРУКЦІЙ ФАСАДНОЇ ТЕПЛОІЗОЛЯЦІЇ З ТОНКОШАРОВОЮ ШТУКАТУРКОЮ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність вибраної теми, сформульовано мету, задачі, об’єкт, предмет і методи дослідження, наукову новизну та практичне значення роботи, наведено відомості щодо апробації її результатів.


У першому розділі розглянуто вплив енергетичного стану існуючого фонду житлових та громадських будинків на економічні показники країни. При визначенні конструктивних принципів, які дозволяють кардинально поліпшити енергетичні параметри сучасних житлових та громадських будинків, необхідно одночасно розв'язувати дві принципові задачі ‒ зниження енергетичних витрат на опалення та підвищення рівня забезпеченості теплового комфорту в приміщеннях. Це зумовлює необхідність концептуального перегляду існуючих принципів ї розроблення нових методичних положень проектування конструкцій фасадної теплоізоляції будинків при новому будівництві та реконструкції.


Система проектування теплоізоляції будинків створена на базі фундаментальних робіт таких видатних в галузі будівельної теплофізики вчених, як С. В. Александровський, В. М. Богословський, О. Є. Власов, Г. В. Гагарін, Е. Л. Дешко, В. М. Ільінський, А. В. Ликов, В. І. Лук’янов, Ю. О. Матросов, О. Н. Могилат, М. В. Савицький, А. Ф. Строй, Ю. О. Табунщиков, Ф. В. Ушков, К. Ф. Фокін, О. У. Франчук, С. Ф. Фомін, В. Р. Хлевчук, Ю. Д. Ясін, Г. Г. Фаренюк, В. В. Чернявський та інші, у цілому є структурованою та перевіреною досвідом роботи проектних і наукових фахівців декількох поколінь, що забезпечує можливість еволюційного вдосконалення методичних принципів регламентування правил проектування з урахуванням сучасних особливостей розвитку будівельної науки і практики.


Проведений аналіз методів оцінювання теплотехнічних і експлуатаційних показників стінових конструкцій – опору теплопередачі, теплостійкості, вологісного режиму ‒ дозволив сформулювати принципи проектування теплоізоляції будинків із визначенням елементних теплотехнічних та експлуатаційних показників огороджувальних конструкцій і введенням методів оцінювання експлуатаційних властивостей та довговічності конструкцій фасадної теплоізоляції. Такий підхід до розгляду енергоефективності потребує подальшого розвитку, вдосконалення нових методів експериментального та теоретичного оцінювання конструктивних рішень фасадної теплоізоляції з тонкошаровою штукатуркою.


До недоліків практики проектування теплоізоляції будинків з проведенням розрахунків теплотехнічних показників відносять відсутність необхідної оцінки процесів зміни показників огороджувальних конструкцій у часі. Виконаний аналіз стандартних методів випробувань теплотехнічних і експлуатаційних показників показав, що результати цих випробувань не повною мірою характеризують експлуатаційні властивості теплоізоляційних виробів та конструкцій, крім того, немає систематики з визначення показників теплової надійності огороджувальних конструкцій фасадної теплоізоляції з тонкошаровою штукатуркою.


Розглянуто існуючі принципи розрахунків довговічності конструкцій теплоізоляційної оболонки будинків і показано необхідність подальшого розвитку методів розрахункового та експериментального оцінювання конструктивних рішень огороджувальних конструкцій з тонкошаровою штукатуркою на підставі показників теплової надійності.


 


Другий розділ присвячено визначенню методичних основ аналітичних та експериментальних досліджень для розв'язання поставлених наукових задач.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины