ІМОВІРНІСНИЙ АНАЛІЗ ПРИРОДНО-КЛІМАТИЧНИХ НАВАНТАЖЕНЬ НА ХОЛОДНІ ПОКРІВЛІ ВИРОБНИЧИХ БУДІВЕЛЬ



Название:
ІМОВІРНІСНИЙ АНАЛІЗ ПРИРОДНО-КЛІМАТИЧНИХ НАВАНТАЖЕНЬ НА ХОЛОДНІ ПОКРІВЛІ ВИРОБНИЧИХ БУДІВЕЛЬ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність теми, сформульовано мету та задачі досліджень, визначено наукову новизну й практичну цінність роботи, подано загальну характеристику дисертації й інформацію про апробацію та впровадження отриманих результатів.


Перший розділ містить огляд літератури з питань методології дослідження й нормування атмосферних навантажень на будівельні конструкції, зокрема снігового навантаження, на холодні покрівлі виробничих будівель, оранжерей, теплиць і парників.


Сучасна методологія нормування навантажень на будівельні конструкції розроблена в дослідженнях В.В. Болотіна, Є.В. Горохова, А.Я. Дрівінга, Р.І. Кінаша, Л.В. Клепікова, В.А. Отставнова, В.А. Пашинського, А.В. Перельмутера, С.Ф. Пічугіна, А.Р. Ржаніцина, Ю.Д. Сухова та інших вітчизняних і зарубіжних учених. Сформульовано загальні принципи і методи визначення розрахункових значень навантажень на основі статистичного аналізу результатів спостережень за навантаженнями та їх подання у формі випадкових величин чи випадкових процесів, розроблено практичні методи нормування й територіального районування атмосферних навантажень. На основі результатів вітчизняних досліджень снігових, вітрових та ожеледних навантажень розроблено Державні будівельні норми України з навантажень і впливів на будівельні конструкції.


За результатами бібліографічного огляду сформульовано завдання дисертаційного дослідження.


 


Другий розділ містить виклад методики і результатів теоретичного та експериментального дослідження процесу танення снігу на холодній покрівлі моделі опалюваної теплиці. Сніговий покрив на холодних покрівлях будівель формується внаслідок реалізації двох процесів: накопичення снігу під час снігопадів і його танення під впливом тепла, що надходить із середини будівлі. При детермінованих значеннях сумарної ваги снігу в снігопаді (далі – величина снігопаду) qC, інтенсивності снігопаду IС та інтенсивності танення снігу на покрівлі IТ величина снігового навантаження від одного снігопаду дорівнює

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины