МІЦНІСТЬ ТА ДЕФОРМАТИВНІСТЬ СТАЛЕЗАЛІЗОБЕТОННИХ БАЛОК З ПОПЕРЕДНЬО НАПРУЖЕНИМИ ЗАТЯЖКАМИ



Название:
МІЦНІСТЬ ТА ДЕФОРМАТИВНІСТЬ СТАЛЕЗАЛІЗОБЕТОННИХ БАЛОК З ПОПЕРЕДНЬО НАПРУЖЕНИМИ ЗАТЯЖКАМИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

основний ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність і необхідність досліджень сталезалізобетонних балок з попередньо напруженими затяжками, визначено мету, завдання, наукову новизну та практичну цінність роботи.


У першому розділі дисертації проведено огляд та аналіз досліджень, присвячених сталезалізобетонним і стальним балкам, конструктивним рішенням стальних та сталезалізобетонних конструкцій з попередньо напруженими  затяжками, а також методам і способам улаштування попереднього напруження в затяжках.


Дослідженню ПНСЗББ та їх елементів, а також залізобетонних і металевих балок, що підсилюються в розтягнутій зоні, присвячено роботи вчених В.В. Асанова, А.Я Барашикова, О.М. Богданова, О.П. Борисюка, З.Я. Бліхарського, Г.Л. Ватулі, О.Б. Голишева, Є.О. Гриневича, Б.М. Ільницького, А.П. Крамарчука, Ю.І. Лозового, А.В. Мазурака, Н.М. Онуфрієва, Е.Д. Чіхладзе, О.Л. Шагіна, Р.М. Шемета, Р.І. Шмига та інших. У цих працях показано перспективність сталебетонних конструкцій і їх технологічну зручність для підсилення, яке можна виконати без зупинення технологічного процесу, а методи кріплення додаткової арматури (зварювання, приклеювання) забезпечують сумісність роботи  початкової й додаткової арматури.


У працях наведених авторів показано, що найекономічнішим методом збільшення міцності й жорсткості елементів, що згинаються, є підсилення розтягнутої зони додатковою арматурою. Базуючись на вивченні нових напрямів у галузі вдосконалення будівельних конструкцій, важливо відмітити перспективність використання різних варіантів уведення попередньо напружених затяжок. Питання, щодо влаштування зовнішніх попередньо напружених затяжок у сталезалізобетонних балках залишається відкритим, воно потребує більш детального дослідження та розроблення інженерної методики розрахунку цих конструкцій. У кінці розділу сформульовано задачі дослідження.


У другому розділі викладено методичні основи розрахунку міцності та деформативності сталезалізобетонних балок з попередньо напруженими затяжками.


Для проведення наукових досліджень та вдосконалення розрахункових положень діючих норм виникла необхідність у класифікації попередньо напружених сталезалізобетонних балок за типом їх загального приведеного перерізу і загальними випадками їх напружено-деформованого стану, які класифікують їх композитні властивості в момент руйнування

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины