АЛЬТЕРНАТИВНІ ЕЛЕКТРОПРИВОДИ ЗМІННОГО СТРУМУ КРАНОВИХ МЕХАНІЗМІВ :



Название:
АЛЬТЕРНАТИВНІ ЕЛЕКТРОПРИВОДИ ЗМІННОГО СТРУМУ КРАНОВИХ МЕХАНІЗМІВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність роботи, сформульовані мета та задачі, які необхідно розв’язати для досягнення поставленої мети, визначені наукова но-визна та практична цінність досліджень і їх зв'язок з науковими програмами, пла-нами. Дана інформація про апробацію дисертації, публікації у фахових виданнях, структуру дисертаційної роботи. 4


 


У першому розділі виконано огляд літератури і дана характеристика особ- ливостей кранових механізмів; показано, що підйомні механізми працюють в ос- новному в статичних режимах, а для механізмів пересування і повороту значну роль відіграють динамічні процеси. Сформульовані вимоги до статичних і дина- мічних характеристик електроприводів з боку кранових механізмів підйому і го- ризонтального переміщення.


Послідовно розглянуті асинхронні електроприводи з реостатним регулю- ванням, перетворювач напруги-асинхронний двигун (ПН–АД), а також перетво- рювач частоти-асинхронний двигун (ПЧ–АД). Показана необхідність використо- вувати тиристорний перетворювач напруги з п’ятьма парами тиристорів у фазах статора АД, а для отримання необхідних регулювальних характеристик – замкне- ну за швидкістю систему керування. Перетворювач частоти розглядається за за- гальноприйнятою силовою схемою з некерованим випрямлячем, фільтром і авто- номним інвертором напруги з широтно-імпульсною модуляцією. Показана мож- ливість використання для гальмівних режимів спеціального гальмівного резис- тора або рекуператора, який включається паралельно випрямлячу і завдяки якому є можливість віддавати енергію в мережу.


Перелічені якісні показники кожного електропривода, підкреслені переваги і недоліки кожного з них.


У другому розділі проведено порівняння кількості енергії, що споживається різними асинхронними електроприводами кранових механізмів. Для механізмів підйому, які працюють головним чином в статичному режимі, враховуються втра- ти в двигуні і корисна робота, яка виконується механізмом. Порівнюються втрати потужності в асинхронному двигуні в статичному режимі роботи, що стосується головним чином механізмів підйому. При роботі в перехідних режимах (механіз- ми повороту) втрати енергії розраховуються за відповідними формулами для рео- статного регулювання або електропривода ПН–АД і для електропривода ПЧ–АД.


 


Для прикладу було розраховано споживання електроенергії електроприво - дами механізму підйому для двох циклів: коли робота проводиться протягом ци- клу у восьми режимах (чотири режими – це підйом і спуск номінального вантажу і порожнього гака з номінальною швидкістю і чотири – зі зниженою) або лише в п’яти (знижена швидкість використовується лише для спуску номінального ван- тажу). 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины