РЕГУЛЮВАННЯ ДОЩОВОГО СТОКУ З УРБАНІЗОВАНИХ ТЕРИТОРІЙ З ВИКОРИСТАННЯМ ФІЛЬТРАЦІЙНИХ ТРАНШЕЙ :



Название:
РЕГУЛЮВАННЯ ДОЩОВОГО СТОКУ З УРБАНІЗОВАНИХ ТЕРИТОРІЙ З ВИКОРИСТАННЯМ ФІЛЬТРАЦІЙНИХ ТРАНШЕЙ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

основний Зміст роботи


У першому розділі дисертації розглянуто та проаналізовано фільтраційний метод регулювання  дощового стоку з урбанізованих територій, конструктивні особливості влаштування фільтраційних траншей, а також відомі математичні моделі та методи гідравлічного розрахунку цих споруд.


Питаннями формування дощового стоку з урбанізованих територій та управління ним займалися професори Алексєєв М.І., Адамс Б., Большаков В.О., Дзьопак Й., Курганов А.М. та ін.


Вагомий внесок в теоретичне та експериментальне дослідження гідравліки фільтраційних потоків в системах водовідведення зробили відомі українські та закордонні вчені: Олійник О.Я., Орлов В.О., Поляков В.Л., Хлапук М.М., Акан O., Вєдєрніков В.В., Гуо Дж., Костяков А.Н., Сміт А. та ін.


Споруди фільтраційного типу дозволяють істотно зменшити як об’єм, так і максимальну витрату поверхневого стоку, яка надходить у централізовані системи водовідведення. Значними перевагами фільтраційних споруд є збереження гідрологічного балансу місцевості та зниження обсягів скиду забруднювальних речовин у поверхневі водойми.  Фільтраційний метод реалізується за допомогою фільтраційних ям, траншей та басейнів, резервуарів з фільтраційними камерами, дощових садів, зелених дахів, водопроникних удосконалених покриттів та ін.


 


З гідравлічної точки зору задача фільтрації води з траншей подібна до задачі про розрахунок інфільтраційних басейнів, які використовуються для поповнення запасів підземних вод. Проте, на відміну від інфільтраційних басейнів, для ФТ характерними є велике гідравлічне навантаження на одиницю площі, неперервна зміна в часі витрати притоку та відтоку, а також суттєве підняття рівня ґрунтових вод під траншеєю та поблизу неї в процесі функціонування.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины