МОДЕЛІ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ ПРОГНОЗУВАННЯ ЯКОСТІ ФЛЕКСОГРАФІЧНОГО ДРУКУ



Название:
МОДЕЛІ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ ПРОГНОЗУВАННЯ ЯКОСТІ ФЛЕКСОГРАФІЧНОГО ДРУКУ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність теми, сформульовано мету та основні зав­дання дослідження, висвітлено наукову новизну, практичне значення отриманих результатів та їх апробацію, особистий внесок здобувача, опубліковані наукові праці, структуру та обсяг дисертації.


У першому розділі «Проблематика флексографічного друку в сучасних умовах» охарактеризовано стан, проблеми та перспективи розвитку флексографічного друку, наведено його переваги та недоліки, обґрунтовано необхідність інтенсифікації процесу очищення анілоксових валів флексографічних друкарських машин, сформульовано ієрархію структурування та дослідження  флексографічного друку.


Завдяки бурхливому розвитку і появі нових технологічних і конструкторських рішень в області фотополімерних матеріалів, керамічних растрових валів, фарб відбувся поворот до стрімкого розвитку флексографічного друку, особливо в області пакування та етикетки. Цьому в значній мірі сприяють такі його переваги, як порівняно недорогі друкарські машини (головним чином за рахунок «короткого» фарбового апарату з одним фарбовим накочувальним анілоксовим валом), швидке виготовлення друкарських форм із фото полімеризованих матеріалів, гільз цифровим лазерним гравіруванням, використання рідких друкарських фарб і висока точність їх сполучення.


Одним з визначальних факторів якісного флексографічного друку є чистота анілоксових валів. Запропоновано методику управління якістю очищення валів, суть якої полягає у побудові причинно-наслідкової діаграми виникнення можливих проблем при очищенні анілоксових валів. Вона дає змогу визначити причини цих проблем і шляхи їх усунення, полегшити й поліпшити тим самим процес очищення валів, визначити максимальну кількість факторів, на які слід зважати в процесі очищення.


Основою для визначення властивостей системи очищення анілоксових валів є вимоги до чистоти поверхні вала, які систематизовано та класифіковано за такими групами: функціональні, надійності, будови (ергономічності); безпечності. Виявлення всіх властивостей системи очищення анілоксових валів ультразвуком і знаходження їх значущості серед інших чинників становить тільки першу стадію технологічної процедури очищення. Друга полягає у встановленні ступеня впливу властивостей системи на ефективність очищення ультразвуком анілоксового вала до відповідної чистоти поверхні. Тут інструментом виступає так званий замкнутий цикл управління якістю. Основою його є «петля» якості, на яку спрямований цикл управління, що містить наступні види дій: оцінка стану та ступеня забруднення, очищення, аналіз (оцінювання) результатів, прийняття та реалізація рішення.


У пропонованому дослідженні «петля» якості – це життєвий цикл процесу очищення анілоксового вала від забруднення, що охоплює етапи управління якістю, – такі, як використання анілоксового вала у процесі виготовлення продукції флексографічним способом друку; розроблення технічних вимог до чистоти вала; проектування способів і засобів його очищення після закінчення друкування; експлуатація відповідного обладнання очищення та його обслуговування. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины