РОЗРОБКА СТАЦІОНАРНОГО ОБГОРТАЧА РУЛОНІВ СІНАЖУ І ОБҐРУНТУВАННЯ ЙОГО ТЕХНІЧНО-ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПАРАМЕТРІВ



Название:
РОЗРОБКА СТАЦІОНАРНОГО ОБГОРТАЧА РУЛОНІВ СІНАЖУ І ОБҐРУНТУВАННЯ ЙОГО ТЕХНІЧНО-ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПАРАМЕТРІВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, сформульовано мету, встановлено об’єкт, предмет і задачі досліджень, окреслено наукову новизну та практичне значення отриманих результатів і наведено дані про їх апробацію.


У першому розділі „Стан питання та задачі дослідження“ розглянуто існуючі технології консервування і зберігання стеблових кормів, проведено огляд, аналіз та класифікацію технічних засобів для обгортання рулонів сінажу, а також огляд теорій процесу обтягування рулону гнучкою стрічкою.


На підставі проведеного огляду технологій і багатокритеріальної оцінки засобів для заготівлі кормів із трав встановлено, що впровадження технології заготівлі сінажу в рулонах, обгорнутих полімерною стрічкою, дасть змогу виключити жорсткий взаємозв’язок між розмірами сховища і об’ємом заготовленого сінажу, знизити залежність від погодних умов. Застосування технології заготівлі кормів з обгортанням рулонів сінажу в стаціонарних умовах дає можливість знизити шкідливий вплив агрегату на ґрунт, а також уникнути втрат внаслідок пошкодження покриття (розгерметизації рулонів) під час навантажувально-розвантажувальних робіт.


Найбільш значні і ґрунтовні дослідження процесу стиску і пресування матеріалів проводили такі провідні вчені, як І.І. Вольф, А.А. Чапкевич, Ч. Канафойський, Е.М. Гутьяр, В.П. Горячкін, М.А. Пустигін, І.В. Сахаров, С.А. Алферов, А.А. Григор’єв, А.А. Тулинов, В.М. Соловйов, В.Д. Дутов, Дж. Л. Батлер, Х.Ф. Мак-Коллі, М.А. Пережогін, Е.І. Храпач, Ернст Мевес, А.А. Сторц, Г.А. Хайліс, В.С. Брик, Б.П. Можаров, Д.Д. Прокопенко, В.М. Сиротюк,                М.І. Підгурський, І.М. Дударєв та багато інших.


Дослідження деформаційних реологічних властивостей рослин під час їх стиску проводила низка дослідників (І.А. Долгов, В.І. Особов, Г.К. Васільєв, Г.А. Авер´янова), пропонуючи прості реологічні моделі (механічні моделі   пружних тіл), внаслідок чого встановлено, що рослинні матеріали не є            абсолютно пружними, але певні властивості пружного матеріалу їм притаманні та характеризуються модулем пружності і коефіцієнтом Пуассона. Стосовно сіно-соломистих матеріалів, деформації яких лінійно не залежать від напруження, ці показники є змінними. вчені встановили, що значення модуля пружності і коефіцієнта поперечних деформацій залежать від густини рослинних матеріалів під час їх стиску.


На основі теоретичних положень теорій процесу обтягування рулону стрічкою встановлено низку питань, що потребують вивчення. Зокрема залишились поза увагою аналітичні залежності стиску хаотично вкладених стебел у спресованому рулоні, більшість із яких є розплющеними та неможливо визначити їх кількість, деформації, що проявляються під дією різних умов залежно від тих чи інших властивостей сінажної маси та полімерної стрічки.


Врахування особливостей цих матеріалів дасть змогу обґрунтувати конструктивні та кінематичні параметри обгортача рулонів сінажу і підвищити якість виконання процесу консервування (герметизації).


 

















Рис. 1. Схема стаціонарного обгортача рулонів сінажу:


1 – рама; 2 – рулон сінажу;               3 – поворотна платформа;              4 – опорно-приводні вальці;              5 – водило; 6 – натяжний пристрій; 7 – котушка із полімерною стрічкою;                    8 – притискні ролики;                        9 – опорні конічні ролики.




 

У другому розділі „Теоретичні дослідження процесу обгортання рулонів сінажу полімерною стрічкою“ проведено аналіз роботи розробленого обгортача (рис. 1) та встановлено аналітичні залежності між основними параметрами і режимами роботи з урахуванням фізико-механічних властивостей рулону сінажної маси та обгортувальної полімерної стрічки, що є змінними в часі, на основі чого можна обґрунтувати його конструктивні, кінематичні і технологічні показники. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины