СОВЕРШЕНСТВ (ЖАННЕ МЕТОДОВ РАСЧЕТА МАГНИТНЫХ потоков И СИЛОВОГО ДЕЙСТВИЯ МАГНИТНОГО поля В ЭЛЕКТРОМАГНИТНЫХ УСТРОЙСТВАХ



Название:
СОВЕРШЕНСТВ (ЖАННЕ МЕТОДОВ РАСЧЕТА МАГНИТНЫХ потоков И СИЛОВОГО ДЕЙСТВИЯ МАГНИТНОГО поля В ЭЛЕКТРОМАГНИТНЫХ УСТРОЙСТВАХ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Основний зміст роботи


 


У вступі обґрунтована актуальність роботи, сформульовані основні напрями, мета і завдання наукових досліджень, викладена суть і стан наукових досліджень, наведена загальна структура роботи.


У першому розділі проведений огляд існуючих методів розрахунку плоскопаралельних магнітних полів в електромагнітних системах, за яким встановлено: відсутній універсальний метод розрахунку, який можна було би використовувати для електромагнітних систем різних конфігурацій; при розрахунках плоских магнітних систем, зокрема броньових електромагнітів, не враховуються потоки розсіяння, магнітні властивості матеріалу магнітопроводу і осциляції магнітної індукції на межах розділу середовищ; має місце неузгодженість розрахункових результатів з даними, отриманими з експерименту.


Показано, що розрахунок магнітного поля в обмотувальному вікні можна здійснити на основі двовимірного рівняння Пуассона з використанням методів розділення змінних і Роговського. Розглянуто відповідні граничні умови на межах розділу середовищ з різною магнітною проникністю і існуючі методики заглушення ефекту Гіббса. Показано, що за допомогою чисельних розрахунків електромагнітних систем на основі методу скінченних елементів, використовуючи відповідний програмний продукт, можна адекватно вирішувати задачи розрахунків магнітних полів.


У дисертації виокремлено два основні підходи до розрахунків тягових зусиль плоских броньових електромагнітів. Енергетичний підхід, за яким можливо отримання аналітичного виразу для тягового зусилля електромагніту та його використання як у вирішенні оптимізаційних задач, так і при проведенні пошукових розрахунків при проектуванні і вдосконаленні плоских електромагнітних пристроїв. Підхід, заснований на використанні формули Максвела, який застосовується в чисельних методах розрахунків магнітного поля, частіше в методі скінченних елементів.


Узагальнення матеріалу першого розділу дозволило поставити відповідні завдання, необхідні для досягнення мети дослідження. Вирішення цих завдань дозволить удосконалити методи розрахунків магнітних потоків електромагнітних систем, які враховують ефект розсіяння, осциляції магнітної індукції і магнітні властивості матеріалу магнітопроводу, а також методи розрахунків тягових характеристик плоских броньових електромагнітів, що враховують геометричні розміри, електричні параметри, магнітні властивості матеріалу магнітопроводу в широкому діапазоні зміни ходу якоря.


 


У другому розділі удосконалено математичну модель для розрахунку топології магнітних потоків в плоских броньових електромагнітах (рис. 1) з несиметричним розташуванням повітряного проміжку вздовж однієї із сторін обмотувального вікна, що враховує потоки розсіяння і осциляції магнітної індукції на межах розділу електромагнітної системи. Показано, що для електромагнітів, коли їх габаритний розмір у напрямі z набагато більше розмірів у напрямах  і  (рис. 1), розподіл магнітних потоків в обмотувальному вікні, втім, як і всього магнітного поля, є плоскопаралельним, що дозволяє розглядати задачу визначення вказаних потоків як двовимірну. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины