РОЗРОБЛЕННЯ СПОСОБІВ ДЕКАЛЬЦИНАЦІЇ СОКУ ДРУГОЇ САТУРАЦІЇ КЛІНОПТИЛОЛІТАМИ



Название:
РОЗРОБЛЕННЯ СПОСОБІВ ДЕКАЛЬЦИНАЦІЇ СОКУ ДРУГОЇ САТУРАЦІЇ КЛІНОПТИЛОЛІТАМИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність теми роботи, визначено мету та завдання досліджень, наведено наукову новизну, та практичне значення одержаних результатів.


У першому розділі «Аналіз сучасних способів декальцинації соку ІІ сатурації перед випарною установкою» проаналізовано світовий і вітчизняний науково-практичний досвід вилучення солей кальцію з фільтрованого соку ІІ сатурації перед його згущенням до сиропу.


Розглянуто вплив солей кальцію в соку на ефективність роботи випарної установки, а також способи інгібування процесів утворення накипу з використанням реагентних та фізичних методів оброблення соків. Особливу увагу приділено способам пом’якшення соків цукрового виробництва з використанням іонообмінних методів.


Визначено недоліки апаратурного оформлення іонообмінних способів декальцинації соку ІІ сатурації, а також представлено порівняльну характеристику експлуатаційних властивостей різних сорбентів і способів їх регенерації. Серед найбільш суттєвих недоліків визнано проблему утворення реакційних стічних вод.


На основі аналізу літературних даних визначено основні напрями, сформульовані завдання досліджень та шляхи їх вирішення.


У другому розділі «Об’єкти та методи досліджень» наведено характеристику об’єкта, предмета, методів та умов проведення досліджень, опис методик аналізів. Вміст масової частки сахарози в продуктах цукрового виробництва визначали інструментальним методом за допомогою цукрометра СУ-4. Вміст масової частки сухих речовин у соках визначали рефрактометрично.


Вміст високомолекулярних речовин та вміст аміаку в розчинах визначали за прийнятими в контролі бурякоцукрового виробництва методиками, забарвленість розчинів визначали вимірюванням оптичної густини на фотоелектричному колориметрі КФК-3, планування експерименту, постановку та розв’язання задачі оптимізації проводили згідно сучасних методів. Статистичне оброблення результатів досліджень, побудову графіків виконано з використанням програмного забезпечення Mathcad Professional.


 


В третьому розділі «Дослідження процесу декальцинації соку ІІ сатурації із застосуванням цеоліту-кліноптилоліту. активованого в Na+ формі» присвячений визначенню ефективності застосування кліноптилоліту для декальцинації соку ІІ сатурації від солей кальцію. Наведено результати досліджень щодо визначення оптимальних технологічних умов активації та подальшої регенерації кліноптилоліту з метою підвищення ефективності очищення соку ІІ  сатурації та встановлено раціональні витрати реагентів.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины