ВДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДУ ТЕПЛОВОГО РОЗРАХУНКУ ДИСКОВИХ ГАЛЬМ АВТОБУСІВ НА ЦИКЛІЧНИХ ВИПРОБУВАННЯХ



Название:
ВДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДУ ТЕПЛОВОГО РОЗРАХУНКУ ДИСКОВИХ ГАЛЬМ АВТОБУСІВ НА ЦИКЛІЧНИХ ВИПРОБУВАННЯХ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність теми та виконаного дослідження і викладено коротку характеристику роботи.


Перший розділ присвячений дослідженню впливу режимів і енергонавантаженості гальмових механізмів автомобільних коліс на їх температурний режим, від яких залежить стабільність вихідних показників гальмівних систем АТЗ під час експлуатації.


Розглянуті нормативні показники та енергетичний аспект процесу гальмування АТЗ. Наведені формули дають змогу оцінити такий важливий параметр гальмівної системи як коефіцієна розподілу сумарної гальмівної сили. Виявлено вимірники енергонавантаженості гальмівних систем АТЗ, де відзначається, що важливою умовою забезпечення необхідної стабільності та високої ефективності гальмівної системи є приблизно однакова питома енергонавантаженість усіх гальмових механізмів та пар тертя АТЗ.


Результати випробувань, виконаних на кафедрі «Автомобілебудування» НУ «Львівська політехніка», дозволяють стверджувати, що для автобусів, які експлуатуються у великих містах, характерний напружений циклічний режим роботи гальмівної системи з великою кількістю гальмувань порівняно невеликої ефективності. Сумарний гальмівний шлях на довжині маршруту досягає 7-8%.


 


Велика кількість гальмувань, яка припадає на 1км шляху, зумовлює високу енергонавантаженість гальмових механізмів. Середнє значення механічної енергії, перетворюваної у теплоту на 1км шляху, коливається, залежно від маршруту, у межах 752-822 кДж/км, а максимальне значення цього параметра досягає                      2000 кДж/км. Внаслідок цього температура поверхонь тертя гальмових механізмів наближається до 250-2700С, тобто до критичної для азбестополімерних накладок.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины