УСОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ РАБОТЫ КОКСОВОЙ ВАГРАНКИ НА ОСНОВЕ ИССЛЕДОВАНИЯ ВЗАИМОСВЯЗИ МЕЖДУ ПАРАМЕТРАМИ ВАГРАНОЧНОГО ПРОЦЕССА :



Название:
УСОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ РАБОТЫ КОКСОВОЙ ВАГРАНКИ НА ОСНОВЕ ИССЛЕДОВАНИЯ ВЗАИМОСВЯЗИ МЕЖДУ ПАРАМЕТРАМИ ВАГРАНОЧНОГО ПРОЦЕССА
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі наведена загальна характеристика роботи, обґрунтована її актуальність, сформульовані мета і задачі досліджень, визначені наукова новизна та практичне значення отриманих результатів. Наведені відомості про особистий внесок здобувача та про апробацію результатів досліджень.


У першому розділі розглянуто ефективність процесу плавки чавуну в коксовій вагранці. Встановлено, що незважаючи на достатню вивченість і відомі переваги ваграночного процесу, існують значні резерви покращення роботи цих печей. Визначення взаємозв’язку між основними параметрами ваграночного процесу у вигляді адекватної математичної моделі дозволяє вирішувати задачі прогнозування і оптимізації плавки.


Слід зауважити, що відсутність математичної моделі ваграночного процесу, неузгодженість існуючих даних по ентальпіях чавуну, шлаку, шлакоутворення, розкладання вапняку, випаровування вологи, деяких хімічних реакцій, втратах теплоти через кладку і з колошниковими газами, недостатня вивченість процесу горіння коксу у вагранці, а також відсутність даних щодо усунення хімічного недопалу коксу у вагранці спонукали необхідність проведення відповідних теоретичних та експериментальних досліджень. На підставі аналізу літературних джерел аргументована актуальність дослідження взаємозв’язку між основними параметрами ваграночного процесу.


 


У другому розділі використано кібернетичний підхід у дослідженні взаємозв’язку між параметрами ваграночного процесу (рис. 1) і визначено структуру його математичної моделі. Розглядаючи ваграночний процес як статичну кібернетичну систему із зосередженими параметрами, призначену для перетворення вхідної інформації у вихідну, встановлено біваріантність даної системи.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины