МОДЕЛЮВАННЯ ЕФЕКТУ ВЗАЄМОДІЇ ПАЛЬ ПАЛЬОВОГО ПОЛЯ ВИСОТНИХ БУДІВЕЛЬ ЗА МГЕ :



Название:
МОДЕЛЮВАННЯ ЕФЕКТУ ВЗАЄМОДІЇ ПАЛЬ ПАЛЬОВОГО ПОЛЯ ВИСОТНИХ БУДІВЕЛЬ ЗА МГЕ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, сформульовано мету роботи та основні напрямки її досягнень, визначено наукову новизну та практичне значення отриманих результатів. Вказано відомості про публікації та апробацію роботи, наведено відомості про структуру та обсяг дисертації.


В першому розділі проведено аналіз останніх досліджень НДС основ будівель та споруд сучасними числовими методами. Наведено огляд існуючих методів розв’язання задачі. В числі вчених, що сприяли розвитку цієї задачі, є: Алейников С. М., Бартоломей А. О., Бойко І. П., Верюжський Ю. В., Винников Ю. Л., Грутман М. С., Догадайло А. І., Зоценко М. Л., Зарецький Ю. К., Клепіков С. М., Клованіч С. Ф., Корнієнко М. В., Луга А. А., Лучковський І. Я., Моргун А. С., Ніколаєвський В. М., Петраков О. О., Сахаров О. С., Сахаров В. О., Слюсаренко С. О., Таранов В. Г., Тугаєнко Ю. Ф., Хазін В. Й., Швець В. Б., Школа О. В., Шаповал В. Г., та інші. За кордоном в цій області працювали: Батерфілд Р., Бенерджі П., Бішоп Р., Вермеер П. А., Гудехус Г., Девіс Т., Дріскол Р., Кук П., Керізель Ж., Казагранде А., Кезді А., Нова Т., О'Ніл М., Паулюс Н., Райс К., Різ Л., Сід Н., Скемптон А., Уокер Т. та інші.


З огляду на стан питання, світовий та вітчизняний досвід проектування та будівництва свідчить про те, що традиційних інженерних методів розрахунку пальових фундаментів явно недостатньо. Розвиток нових розрахункових моделей визначення несучої здатності пальового поля будівлі з використанням ЕОМ та числових методів (МСЕ, МГЕ) став одним із найбільш економічних прийомів прикладного дослідження задач фундаментобудування, оскільки економить час і витрати на проведення коштовних натурних експериментів.


 


Плитно-пальові фундаменти є найбільш перспективними для сучасного висотного будівництва, оскільки забезпечують допустимі значення осідань і малу вірогідність появи крену. Та робота групи паль різко відрізняється від роботи одиночної палі, це потребує узагальнення існуючих і напрацювання прогресивних методик, які б відображали дійсну картину перерозподілу зусиль в пальовому полі з урахуванням взаємовпливу активних зон сусідніх паль. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины