УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ТЕРМОТРАНСФЕРНОГО ДРУКУ ТА МЕТОДІВ ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ТКАНИННИХ ЕТИКЕТОК :



Название:
УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ТЕРМОТРАНСФЕРНОГО ДРУКУ ТА МЕТОДІВ ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ТКАНИННИХ ЕТИКЕТОК
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Основний зміст роботи


 


У вступі обґрунтовано актуальність і доцільність роботи, сформульовано мету і задачі дослідження, висвітлено наукову новизну, практичну цінність. Наведено дані про апробацію одержаних результатів, публікації, структуру і обсяг роботи.


У першому розділі здійснено огляд сучасного стану, проблем та перспектив розвитку термотрансферного друку. Проведено аналіз технологічних характеристик пристроїв для термотрансферного друку. Проаналізовано види ріббонів, які використовуються для друкування на тканинних матеріалах; запропоновано класифікацію етикеток термотранс-
ферного друку. Розроблено причинно-наслідкову діаграму якості відбитків термотрансферного друку, яка враховує технологічні, режимні та експлуатаційні фактори впливу на тканинні етикетки.


У другому розділі обґрунтовано вибір об’єктів, наведено методику для діагностики та оцінювання якості термотрансферного друку на тканинних етикетках.


 Для друкування термотрансферних етикеток були вибрані тканинні стрічки – з поліаміду марки CP1010, (товщиною 0,11 мм, шириною 25 мм) та поліефіру марки PS 232 (товщиною 0,10 мм, шириною 20 мм). Для друкування використовувався ріббон R Textile марки MR 110A (товщина ріббона 8,3 мкн, фарбуючий шар – синтетична смола, товщина фарбового шару – 3,8 мкн, товщина основи – 4,5 мкн) та  термотрансферний принтер CITIZEN марки CLP – 7401 (роздільна здатність – 400dpi); температура друку –  від 25-30 одиниць, швидкість друку – від 50,8-76,2 мм/с.


Для визначення якості відтворення текстової інформації на тканинних етикетках використано шкалу, розроблену в програмі Corel Drаw 10 (рис. 1). Для дослідження було віддруковано десять груп вертикальних ліній та кіл з однаковими періодами на поліефірній та поліамідній етикетках, товщини яких побудовані, відповідно, у зростанні від 0,1 до 1 п. Отримані показники опрацьовано за допомогою математичної статистики, з визначенням  середнього арифметичного значення.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины