РОЗРОБЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ПЕРЕРОБКИ СТЕБЕЛ ТРЕСТИ ЛЬОНУ ОЛІЙНОГО З МЕТОЮ ОДЕРЖАННЯ НЕТКАНИХ МАТЕРІАЛІВ



Название:
РОЗРОБЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ПЕРЕРОБКИ СТЕБЕЛ ТРЕСТИ ЛЬОНУ ОЛІЙНОГО З МЕТОЮ ОДЕРЖАННЯ НЕТКАНИХ МАТЕРІАЛІВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі подано загальну характеристику роботи, обґрунтовано актуальність теми дисертації, сформульовано мету та завдання досліджень, розкрито наукову новизну й практичне значення одержаних результатів, охарактеризовано об’єкт, предмет і методи досліджень.


У першому розділі наведено огляд літератури за темою дисертації та визначено напрями нових досліджень.


У першому підрозділі представлено аналіз наукових досліджень, присвячених вивченню ринку нетканих матеріалів в Україні, його стану та перспектив розвитку.


Визначено, що протягом останніх років технічний текстиль набув великої популярності завдяки розширенню його асортименту. На даний час він використовується в різних галузях промисловості. Однією з головних технічних сфер його застосування є виготовлення нетканих матеріалів таких типів: волокнистих полотен, які застосовують для утеплення будівель, у ландшафтному дизайні, для укріплення схилів; ватину, що використовується під час будівництва як тепло-, вібро-, звукоізоляційний, обтиральний матеріал; геотекстилю, який застосовується для будівництва та ремонту шляхів, залізниць, спортивних майданчиків, укріплення берегової смуги, захисту ґрунтів від ерозії, дренажу тощо.


 


В Україні спостерігається тенденція до зростання попиту на неткані матеріали, але зараз дана продукція на 60 % імпортована або нелегального походження і лише 40 % – це товари вітчизняного виробництва. Причиною такого становища є відсутність власної сировини для виробництва нетканих матеріалів, тому виробники змушені закуповувати її за кордоном. Здебільшого це синтетична сировина, оскільки її ціна на порядок менше, ніж вартість натуральної сировини. Таким чином, важливим завданням сьогодення є пошук вітчизняної дешевої сировини для виробництва екологічно чистих нетканих матеріалів різного функціонального призначення. Зважаючи на стрімке збільшення посівних площ льону олійного в Україні, яке спостерігається з 2006 року (рис. 1), можна стверджувати про зростання потенційних можливостей використання вітчизняної сировини для виробництва екологічно чистих нетканих матеріалів.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины