ПОВЫШЕНИЕ ОГНЕСТОЙКОСТИ БЕЗБАЛОЧНЫХ ПЛИТ ПЕРЕКРЫТИЙ МОНОЛИТНЫХ ЗДАНИЙ С БЕЗРИГЕЛЬНЫМИ КАРКАСАМИ



Название:
ПОВЫШЕНИЕ ОГНЕСТОЙКОСТИ БЕЗБАЛОЧНЫХ ПЛИТ ПЕРЕКРЫТИЙ МОНОЛИТНЫХ ЗДАНИЙ С БЕЗРИГЕЛЬНЫМИ КАРКАСАМИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ  ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтована актуальність теми, сформульовані мета і задачі дослідження, показана наукова новизна, практичне значення роботи, дані зведення про апробацію і публікацію результатів дослідження.


У першому розділі наведено огляд конструктивних рішень і методів розрахунку залізобетонних безбалкових плит перекриттів монолітних будівель з безригельним каркасом з урахуванням впливу пожежного середовища. Розглянуто проблеми вогнестійкості каркасних монолітних будівель. Вогнестійкість є міжнародною пожежно-технічною характеристикою, регламентованою будівельними нормами і правилами, і характеризує здатність конструкцій чинити опір дії пожежі. У зв'язку з цим вогнестійкість є базовим елементом усієї системи протипожежного захисту будівель, так як служить визначальним параметром для вибору інших елементів захисту.


Проблемам вогнестійкості залізобетонних конструкцій присвячені роботи Б. Бартелемі, В.П. Бушева, Б.Г.Демчини, Т.Т. Лі, В.В. Жукова, М. І.Колякова, Ж Крюпа, А.Ф. Милованова, Е. Ф. Панюкова, В.А. Пчелінцева, А.В.  Пчелінцева В.М.Ройтмана, І. Т. Романенкова і В.М. Зігерн - Корна, О.А. Стельмаха, С. Л.  Фоміна, Е.Д. Чихладзе, В. С. Шмуклера, А. І. Яковлєва та ін. досліджувачив.


Розглянуто розрахунок залізобетонних плит на продавлювання при нормальній температурі. В останні десятиліття для аналізу напружено-деформованого стану залізобетонних плит в зоні продавлювання активно використовується метод скінчених елементів (МСЕ). При цьому застосовуються різні, включаючи нелінійні, моделі матеріалів, різні типи скінчених елементів для моделювання бетону, арматури, залізобетону.


Розглянуто основні положення розрахунку і конструювання залізобетонних плит за національними стандартами, гармонізованими з Єврокодом « Вогнестій-кість залізобетонних конструкцій.  Основні положення». Національний стандарт України ДСТУ-П Б В.2.6-ХХ визначає основні положення, вимоги та правила проектування залізобетонних конструкцій будівель, що зазнають вогневого впливу; міцнісні і деформаційні характеристики  матеріалів при підвищених температурах.


 Розрахунок залізобетонних плит на продавлювання при нагріванні в  Росії проводиться згідно зі стандартом  організації НИИЖБ  «СТО 36554501 - 006-2006.


За результатами аналітичного огляду сформульовані задачі  дослідження, які наведені у вступі.


Другий розділ присвячений дослідженню температурного впливу пожежного середовища на монолітні залізобетонні перекриття. При пожежі в зонах стику плит і колон виникають тривимірні температурні поля, які мають істотний вплив як на напружено-деформований стан локальних зон елементів, так і на конструкцію в цілому.


 


У даний час в Україні підготовлені нові нормативні документи в галузі будівництва, гармонізовані з європейськими стандартами групи А (Єврокоди), в яких істотно змінилися підходи до розрахунку будівельних конструкцій, вимоги до навантажень і впливів, критеріям оцінки надійності, зокрема, до визначення вогнестійкості залізобетонних конструкцій.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины