СПЕЦИАЛЬНЫЕ ТОНКОСТЕННЫЕ КОНСТРУКЦИИ МОСТОВЫХ ПЕРЕХОДОВ



Название:
СПЕЦИАЛЬНЫЕ ТОНКОСТЕННЫЕ КОНСТРУКЦИИ МОСТОВЫХ ПЕРЕХОДОВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі викладено й обґрунтовано основні положення проведених досліджень, зокрема, актуальність теми, наукова новизна, практична значимість, означені мета і завдання досліджень.


У першому розділі наведено аналіз результатів напрямку досліджень, виконаних у різний час ученими різних наукових шкіл та окремими дослідниками. Це роботи таких вчених: В.З. Власов, Д.Е. Липовський, В.М. Рудаков, Г.П. Соболевський, Г.Ф. Скала, С.М. Стельмах, О.С. Стрелецький, С.П. Тимошенко, В.В. Трофимович, О.О. Уманський, П. Ференчик, В.В. Холопцев, В.Т. Чемодуров, О.Л. Шагін, В.С. Шмуклер, Ю.І. Ягін, М.Д. Янцевілов.


У розділі розглянуто та проаналізовано розроблені вказаними вченими положення й результати досліджень. Матеріал систематизовано за ознаками, що характеризують об'єкт дослідження. Це – наявні конструктивні рішення в досліджуваному сегменті, будівельна механіка тонкостінних конструкцій досліджуваного типу, конструкційні матеріали, методологія аналізу напружено-деформованого стану тонкостінних балкових конструкцій відкритого профілю й результати експериментальних досліджень за обраним напрямком.


Зроблено висновки про доцільність застосування деяких результатів раніше виконаних досліджень у запропонованих у роботі конструкцій. Зокрема, концептуально прийнята конструктивна схема тонкостінного стержня відкритого профілю з депланаційними зв'язками й теорія їх розрахунків. З урахуванням результатів досліджень конструкцій, виконаних на основі полімерів, дано пропозицію використання в якості конструктивного матеріалу полікарбонатних композитів, як варіанту, що набуває все більшого застосування.


Зміст загального висновку з розділу полягає в тому, що незважаючи на значну кількість робіт з обраного напрямку, у відомих авторові джерелах відсутні конструктивні пропозиції з обраної теми і є доцільність їх реалізації.


У другому розділі запропоновано нові конструкції мостових переходів, що характеризуються зниженою матеріалоємністю.


Для реалізації запропонованих конструктивних рішень, як відзначалося вище, у якості основного конструкційного матеріалу можна використовувати сталь, залізобетон, композитні матеріали на базі полімерних, з армуванням різними високоміцними волоконними матеріалами.


За технічними умовами генерального проектувальника Сирійської державної генеральної компанії по будівництву шляхів і мостів досліджено кілька варіантів виконання мостового переходу, що відрізняються конструктивними параметрами при загальній прийнятій концептуальній схемі. На рис. 1, а зображено варіант конструкції із прямокутним поперечним перерізом. У ряді випадків є доцільним криволінійний обрис поперечного перерізу з різними характеристиками й параметрами обрису поперечного перерізу. Він може бути обкреслений за різними законами з урахуванням обмежень і припустимих полів використання за аеродинамікою й компонувальними міркуваннями. Таке конструктивне рішення зображено на рис. 1, б.


 


У якості основного варіанту для генерального проектувальника Сирійської державної генеральної компанії з будівництва шляхів і мостів запропоновано конструкцію, що являє собою тонкостінний стержень відкритого профілю криволінійного (у вигляді кола) поперечного перерізу, зображений на рис. 1, б.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины