МОДЕЛЮВАННЯ ДИНАМІКИ ЗАПАСІВ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ НЕСТАЦІОНАРНОГО ЗОВНІШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА




  • скачать файл:
Название:
МОДЕЛЮВАННЯ ДИНАМІКИ ЗАПАСІВ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ НЕСТАЦІОНАРНОГО ЗОВНІШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

                                                                                  Розділ 1.ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


Перший розділ « в умовах нестаціонарного зовнішнього середовища» присвячено розгляду основних понять та положень сучасних логістичних концепцій та технологій; огляду моделей динаміки запасів, методів розрахунку страхового запасу та аналізу напрямків та обмежень їх використання; розкриттю сутності та видів нестаціонарності зовнішнього середовища в задачах управління запасами; обґрунтуванню методів розрахунку страхового запасу як одного із засобів усунення негативного впливу нестаціонарності попиту.


Управління запасами та вибір моделей, на яких воно базується, зумовлюється тією логістичною концепцією, яка використовується на підприємстві. Логістичні концепції описують загальний підхід підприємства до логістичного процесу. Серед концепцій логістики виділяють три фундаментальні: інформаційну, маркетингову та концепцію інтегрованої логістики. В сучасній літературі та практиці логістики часто не проводять чітких меж між поняттями «концепція», «технологія», «стратегія». Але у цьому дослідженні під технологіями розуміються певні алгоритми, а також програмні продукти, які реалізують логістичні концепції.


Технології сучасної логістики можна поділити на «тягнучі» (pull system) (JIT – Just-in-time, LP – Lean Production, KANBAN) та «штовхаючі» (push system) (RP – Requirements / resource planning та модифікації – MRP I, MRP II, ERP та ін., SCM – Supply Chain Management, ECR – Effective Customer Response та модифікації). Застосування тих чи інших логістичних технологій або концепцій суттєво впливає на методи, що використовуються для управління запасами. Так, «штовхаючі» технології потребують прогнозування попиту на ресурси, тоді як для «тягнучих» технологій акцент зміщується на синхронізацію вхідних та вихідних потоків. При цьому «тягнучі» технології майже неможливо використовувати в умовах попиту, що змінюється, тим більше, нестаціонарного попиту, що обмежує галузь їх застосування ділянками ланцюга постачань всередині підприємства (як правило, виробничого).


 


Термін «нестаціонарність» широко використовується в різних галузях науки, найчастіше означаючи невиконання умов стаціонарності. На основі критичного аналізу змісту дефініцій запропоновано систематизацію видів нестаціонарності зовнішнього середовища: нестаціонарність часових рядів спостережуваних показників середовища, нестаціонарність параметрів (нестаціонарність параметрів прогнозної моделі показника), нестаціонарність залежності (зміна виду прогнозної моделі) та нестаціонарність структури (змінюється набір спостережуваних і прогнозованих чинників, а також взаємозв'язки між ними). 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)