МЕДИКО-ПСИХОЛОГІІЧНИЙ СУПРОВІД СИСТЕМИ «МАТИ – ДИТИНА» ЗА РІЗНИХ УМОВ ВИГОДОВУВАННЯ



Название:
МЕДИКО-ПСИХОЛОГІІЧНИЙ СУПРОВІД СИСТЕМИ «МАТИ – ДИТИНА» ЗА РІЗНИХ УМОВ ВИГОДОВУВАННЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ


 


Дизайн дослідження та характеристика обстежених. В період 2010 – 2012 рр. на базі комунального закладу охорони здоров'я «Харківська міська поліклініка № 9», протягом року після вдалих неускладнених пологів, із дотриманням правил етики та деонтології, нами було обстежено154 жінки та їхні діти без затримки психомоторного розвитку.


Критеріями включення в обстеження були: перша вагітність без ускладнень і перші благополучні пологи; оцінка соматичного стану дитини за шкалою Апгар ≥ 7 балів; відсутність в анамнезі психічних і поведінкових розладів; наявність повної сім’ї разом з подружжям. Кількість обстежених жінок змінювалась з терміном обстеження. Середній вік жінок склав 24,6±3,2 років. На момент першого обстеження серед дітей було 73 дівчинки та 81 хлопчик.


З огляду на мету дослідження, на першому етапі роботи жінки були розподілені на дві групи в залежності від типу вигодовування дітей. До основної групи увійшли матері, які годували дитину штучно: 75 осіб на момент першого обстеження, до групи порівняння – 79 жінок, що годували дитину природнім способом. На другому етапі роботи, з огляду на отримані результати, стратифікація обстежених на групи здійснювалась  в залежності від стану їх психоемоційної сфери. Таким чином, основну групу (ОГ) склали 63 жінки з порушенням психоемоційного стану, групу порівняння (ГП) – 77 психологічно благополучних жінок. Серед матерів ОГ 32 жінки, які виявили бажання взяти участь в розроблених нами заходах медико-психологічного супроводу, склали терапевтичну підгрупу (ОГТ). Інші 31, які відмовились від участі в медико-психологічній роботі, склали контрольну підгрупу (ОГК). Заходи медико-психологічного супроводу були розпочаті після другого обстеження, тобто через 3,5 місяці після пологів, та тривали до кінця дослідження (п’ятого обстеження). Таким чином, починаючи з третього обстеження, в роботі аналізувалися дані трьох груп діад «мати – дитина»: терапевтична (n=32), контрольна (n=31) та порівняльна (n=77). 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины