Куліш Державне управління регіональним розвитком України в контексті європейської інтеграції



Название:
Куліш Державне управління регіональним розвитком України в контексті європейської інтеграції
Альтернативное Название: Кулиш Государственное управление региональным развитием Украины в контексте европейской интеграции
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовується актуальність обраної теми, формулюється мета, завдання, об’єкт та предмет дослідження, розкрито наукову новизну та практичне значення одержаних результатів.


У першому розділі – “Теоретико-методологічні основи дослідження” – проаналізовано сучасний стан наукових розробок у галузі державного управління регіональним розвитком, опрацьовано джерельну основу та нормативно-правове забезпечення, узагальнено теоретико-методологічні засади політики регіонального розвитку європейських держав, ЄС і України в ретроспективному та порівняльному контекстах.


Перше систематизоване дослідження взаємовпливу державного управління і регіону здійснив Д. Вітлсі у праці “Земля і держава”, опублікованій у 1939 р. Йому належить і перше класичне визначення регіону як фрагменту поверхні землі, що відрізняється від інших. У більшості концепцій регіон характеризують як область, що має більш-менш окреслені межі, специфічну внутрішню однорідність або внутрішньо згуртовану організацію.


 


У понятті регіону відображена науково-методологічна суперечність. З одного боку, регіони існують фактично як конкретні утворення. А з іншого – це умовна категорія, створена дослідниками і практиками-управлінцями для полегшення пізнання, структуризації, класифікації описування явищ. Як фундаментальна теоретико-методологічна категорія, регіон на сьогодні залишається неоднозначним поняттям.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины