Гончарук Олена Владиславівна. ЕЛЕКТРОФІЗИЧНІ ТА СТРУКТУРНІ ВЛАСТИВОСТІ МОНО- ТА БІФАЗНИХ ОКСИДІВ КРЕМНІЮ, ТИТАНУ ТА АЛЮМІНІЮ



Название:
Гончарук Олена Владиславівна. ЕЛЕКТРОФІЗИЧНІ ТА СТРУКТУРНІ ВЛАСТИВОСТІ МОНО- ТА БІФАЗНИХ ОКСИДІВ КРЕМНІЮ, ТИТАНУ ТА АЛЮМІНІЮ
Альтернативное Название: Гончарук Елена Владиславовна. Электрофизические и СТРУКТУРНЫЕ СВОЙСТВА МОНО-И бифазный ОКСИДОВ КРЕМНИЯ, ТИТАНА И АЛЮМИНИЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


ВСТУП


            У вступі обґрунтовано вибір теми дисертаційної роботи, висвітлено її актуальність, сформульовано мету та основні задачі дослідження, визначено наукову новизну та практичну цінність одержаних результатів.


РОЗДІЛ 1. Огляд літератури


            В огляді літератури за темою дисертації розглянуто природу, концентрацію та силу активних центрів на поверхні високодисперсного кремнезему, діоксиду титану, оксиду алюмінію та бінарних титано- і алюмокремнеземів та морфологічні особливості цих оксидів. Обґрунтовано вибір задач дослідження та методів, використаних для їхнього вирішення.


РОЗДІЛ 2. Об’єкти та методи дослідження


Описано матеріали та методи, що використовували в роботі. Наведено методики досліджень кінетики змочування високодисперсних оксидів та фотохімічних реакцій.


РОЗДІЛ 3. Структурні особливості пірогенних оксидів в газовому і водному середовищах


В розділі розглянуто структуру високодисперсних оксидів (ВДО) з погляду моделі зазорів між сферичними частинками в агрегатах, досліджено взаємодію ВДО з водою і агрегативну стійкість водних дисперсій.


 


На підставі аналізу ізотерм адсорбції азоту (рис. 1, а) і розрахованого з них методом регуляризації розподілу пустот між сферичними частинками за розміром (рис. 1, б) встановлено, що текстура високодисперсних кремнеземів (ВДК) з різною питомою поверхнею (Sпит) подібна, але з ростом Sпит збільшуються інтенсивності макро-, мезо- і мікропор і зсувається положення їх максимумів до менших значень, тобто спостерігається тенденція до збільшення загального об’єму пор Vп і зменшення середнього радіусу пор. Залежність розподілу пор за розміром від величини Sпит для алюмо- (АК) і титанокремнеземів (ТК) подібна визначеній для кремнезему (рис. 1), проте додавання TiO2 в матрицю ВДК змінює морфологію оксидів більше, ніж додавання Al2O3: для ТК об’єм пор дещо більший, ніж для кремнеземів і АК з такою ж питомою поверхнею. Таким чином, морфологічні характеристики ВДК та алюмо- і титанокремнеземів подібні і визначаються насамперед умовами синтезу, від яких залежить значення Sпит.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины