Власова О.В. Інформаційне забезпечення планування зрошення за просторово розподіленими даними



Название:
Власова О.В. Інформаційне забезпечення планування зрошення за просторово розподіленими даними
Альтернативное Название: Власова А.В. Информационное обеспечение планирования орошения по пространственно распределенными данными
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність роботи, сформульовано мету і завдання досліджень, відображено наукову новизну і практичне значення отриманих результатів.


В першому розділі приведено літературний огляд, що розкриває сучасний стан проблеми. Показано переваги і недоліки основних методів виготовлення пермалоєвих сплавів, фактори, що впливають на їх магнітні властивості. Показано, що використання методів порошкової металургії дозволяє розширити можливості керування хімічним складом і структурою матеріалів. Проведений аналіз попередніх наукових досліджень, присвячених питанню підвищення триботехнічних властивостей пермалоєвих за рахунок введення деяких елементів V, VI груп та групи лантану, а також оксидів, сульфідів, карбідів. Обґрунтовано вибір досліджуваних матеріалів.


В другому розділі досліджено умови одержання прецизійних порошків пермалоєвих сплавів методом спільного відновлення відповідних оксидів і солей марки “ч” або “хч”: FeO; NiO; (NH4)6Mo7О24·4H2O; MnCl2·4H2O. В роботі експериментально обґрунтовано відновлення при температурі 850 єС для отримання сплавів 78Н та 79НМ, що дозволяє отримати порошки необхідної дисперсності і запобігти спіканню губки. Сплав 79НМ відновлювали у дві стадії з витримкою при температурі 150 і 700єС (при 150єС проходить розкладання (NH4)6Mo7О24·4H2O – з утворенням MoО3 і відновлення летючого MoО3 до MoО2. Протягом другої стадії відновлення проходить відновлення MoО2.


 


Порошки інтерметалідів FeTi i NiTi були отримані окремо методом реакційного спікання вихідних порошків титану і заліза у захисному середовищі, щоб запобігти проблемам, що виникають при утворенні надлишку збагаченої титаном рідкої фази при низькотемпературній (1112єС) евтектичній реакції. Хімічний склад та фізико–технологічні характеристики отриманих порошків сплавів, а також порошків FeТі і NiTi приведені у табл. 1-2.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины