Дем\'янюк О.С. Розробка принципових схем і конструкцій сумісної роботи мобільних і широкозахватних дощувальних машин



Название:
Дем\'янюк О.С. Розробка принципових схем і конструкцій сумісної роботи мобільних і широкозахватних дощувальних машин
Альтернативное Название: Демьянюк А.С. Разработка принципиальных схем и конструкций совместной работы мобильных и широкозахватных дождевальных машин
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі наведено стислу характеристику дисертаційної роботи, обґрунтовано її актуальність.


У  першому розділі на основі літературних джерел подано огляд і аналіз наукових досліджень, які присвячені обґрунтуванню ефективності й напрямам розвитку зрошення у світі та в Україні.


Порівняння різних способів поливу, які використовуються в США дало, змогу визначити, що найменші витрати енергії на зрошення мають широкозахватні дощувальні машини із забором води з центральної мережі, а найбільші – сезонно-стаціонарні дощувальні системи. Аналіз розвитку зрошення в Європі показав поширеність пересувних далекоструминних  шлангобарабанних машин, сезонна площа зрошення яких до 20 га, які мають переваги порівняно з системами мікрозрошення при вирощуванні овочевих і плодоягідних культур.


 Визначено, що напрями і тенденції розвитку  зрошення в розвинених країнах базуються на таких  вимогах: підвищення рівня використання земельних ресурсів шляхом упровадження самохідних фронтальних дощувальних машин; зменшення капітальних вкладень за рахунок багатофункціонального використання зрошувальних систем і дощувальної техніки; при проектуванні й експлуатації зрошувальних систем і розробці нових засобів поливу застосовується системний підхід, уніфіковані модулі, збірні одиниці, комплексна оптимізація поливних модулів.


В Україні зрошувальні системи побудовані для використання переважно широкозахватних дощувальних машин “Фрегат”, “Дніпро”, ДДА-100МА. Значна кількість досліджень, в яких вирішувалися проблеми підвищення ефективності експлуатації зрошувальних систем з цими машинами,     проведено       в     Росії   –     Носенком В.Ф.,       Ерховим М.С.,  


 В    Україні    –    Коваленком П.І.,     Гуріним В.А.,     Гринем Ю.І.,       Михайловим Ю.О.,     Шевченко О.В.


В останні роки в Україні після реформування сільськогосподарського виробництва площі зрошуваних земель зменшилися і з'явився попит на мобільну дощувальну техніку, сезонна площа зрошення якої до 20 га.


Аналіз напрямків розвитку зрошення в Україні показує, що доцільні збереження і модернізація існуючих зрошувальних систем з широкозахватними дощувальними машинами і обґрунтування параметрів та конструкцій мобільних дощувальних машин з метою їх використання з мінімальними витратами матеріальних і енергетичних ресурсів.


 


У другому розділі проведено обґрунтування напрямків і методів досліджень. Аналіз напрямків досліджень показав, що перспективною є модернізація існуючих зрошувальних систем з широкозахватними машинами “Фрегат”, “Дніпро”, ДДА-100МА, яка передбачає їх сумісне використання з новими  типами мобільних дощувальних машин. Обґрунтована необхідність оптимізації принципових схем і  конструкцій  мобільних  машин   і  їх   випробування  у  виробничих умовах.  

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины