Пашкевич О.І. Удосконалення методів розрахунку засобів дощування, розподільчих і транзитних трубопроводів дощувальних машин фронтальної дії



Название:
Пашкевич О.І. Удосконалення методів розрахунку засобів дощування, розподільчих і транзитних трубопроводів дощувальних машин фронтальної дії
Альтернативное Название: Пашкевич А.И. Совершенствование методов расчета средств дождевания, распределительных и транзитных трубопроводов дождевальных машин фронтального действия
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

        У першому розділі “Аналіз основних напрямків удосконалення та розвитку дощувальних машин в Україні” розглянуто сучасний стан зрошувальних систем  України, сучасний стан поливної техніки в Україні та її потреба для сільського господарства, основні принципи і напрямки розвитку поливної техніки, сформульовані основні висновки та завдання роботи.


        Реформування сільського господарства призвело до збільшення землекористувачів зрошуваних земель і зменшення площ зрошення, які в окремих господарствах не перевищують 2-20га. Широкозахватні дощувальні машини  Фрегат”, “Дніпро, ДДА-100МА не можна використати в господарствах з такими малими площами зрошення.


         Зменшення площ сільськогосподарських угідь у господарствах створило проблему технологічної цілісності типового поливного модуля площею 800-1200га, який став належати окремим групам землекористувачів з різною формою власності.


         У дисертації наведені дані про площі зрошуваних земель в Україні у господарствах різних категорії власників (сільськогосподарські підприємства, фермерські господарства, ділянки сільгоспвиробників, власні підсобні господарства).


         Кількість роботоспроможних дощувальних машин у 1994 році було 32 тис., а у 2003 році стало 4,685 тис.


         Станом на 2004 рік для сільськогосподарських підприємств України потрібно 24300 дощувальних машин у тому числі 2430 мобільних.   


         Розглянувши сучасний стан зрошувальних систем та поливної техніки в Україні, зроблено наступні висновки:


1. Підвищення ефективності сільськогосподарського виробництва в Україні на зрошуваних землях неможливе без розвитку та модернізації систем і поливної техніки.


2. Модернізацію і розвиток зрошувальних систем і поливної техніки потрібно здійснювати з урахуванням охорони довкілля, економії матеріальних і енергетичних ресурсів, створення нових типових модулів зрошуваних площ.


3. Модернізацію та реконструкцію зрошуваної мережі потрібно здійснювати з урахуванням можливості її використання для сумісної роботи широкозахватних дощувальних машин та мобільних установок для зрошення невеликих ділянок площею 5-20га.


4. З метою економії матеріальних ресурсів, економії енергії, збереження земельних ресурсів для розробки нових мобільних дощувальних машин потрібно удосконалити методику розрахунку параметрів розподільчих трубопроводів нового поливного обладнання фронтальної дії, методику вибору оптимальних діаметрів та довжини водопроводів-шлангів шлангобарабанних установок.


5. Для економії зрошувальної води та підвищення ефективності зрошення потрібно удосконалити методику вибору конструкції та параметрів дощувальних насадок і методику їх розміщення на розподільчих трубопроводах дощувальних машин.


 


        У другому розділі “Дослідження закономірностей гідравлічних опорів у трубопроводах дощувальних машин фронтальної дії” наведено аналіз існуючих залежностей для гідравлічних розрахунків розподільчих трубопроводів та плавнозігнутих транзитних трубопроводів, виконані дослідження гідравлічних опорів у трубопроводах з дискретним зменшенням витрат уздовж трубопроводів, дослідження гідравлічних опорів і втрат напору у плавнозігнутих транзитних трубопроводах шлангобарабанних дощувальних машин. На основі цих досліджень розроблені аналітичні залежності для гідравлічних розрахунків розподільчих трубопроводів дощувальних машин фронтальної дії та трубопроводів-шлангів мобільних шлангобарабанних дощувальних машин.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины