ФОРМУВАННЯ МЕХАНІЗМІВ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРАВ ГРОМАДЯН ЧЕРЕЗ МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ



Название:
ФОРМУВАННЯ МЕХАНІЗМІВ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРАВ ГРОМАДЯН ЧЕРЕЗ МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ
Альтернативное Название: ФОРМИРОВАНИЕ МЕХАНИЗМОВ РЕАЛИЗАЦИИ ПРАВ ГРАЖДАН ЧЕРЕЗ МЕСТНОЕ САМОУПРАВЛЕНИЕ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Розділ 1. Стан реалізації прав громадян у період побудови інформаційного суспільства.  У розділі проведено комплексне дослідження питань реалізації громадянами своїх прав, розкрито роль сучасних інформаційних технологій у налагодженні їх взаємодії з органами місцевого самоврядування. 


Аналіз еволюції управління вказує на основний перехід – від централізованого управління на основі командних принципів до мережевої координації, в основі якої покладено принцип партнерства. Розвиток комунікаційних технологій є головним каталізатором змін. Сучасні інформаційні технології надають багаті можливості реалізації прав громадян на вільне вираження своїх поглядів і переконань; вільний збір, зберігання й поширення інформації; свободу об’єднання для здійснення й захисту своїх прав; одержання інформації від органів державного управління й місцевого самоврядування; доступ до ресурсів органів державного управління й місцевого самоврядування; звернення до органів державного управління й місцевого самоврядування; участь в управлінні. Реалізація саме цих прав забезпечує реальну, а не тільки формальну участь громадян у житті держави. Ці права виступають сполучним елементом усієї системи основних прав. Тільки за умови їх дотримання можна говорити про фактичну реалізацію особистих, політичних, соціальних, економічних, екологічних і культурних прав.  Разом з тим, наявність значних соціальних, технологічних і правових бар’єрів перешкоджає українським громадянам в повній мірі реалізувати свої права.


Аргументовано, що основних коректувань у механізмі місцевого самоврядування вимагають стадії процесу позначені на рис. 1 пунктиром.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины