ПРОДУКТИВНІСТЬ СОРТІВ ЯРОГО ЯЧМЕНЮ ЗАЛЕЖНО ВІД НОРМ І СПОСОБІВ ЗАСТОСУВАННЯ РЕГУЛЯТОРІВ РОСТУ В ЗАХІДНОМУ ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ



Название:
ПРОДУКТИВНІСТЬ СОРТІВ ЯРОГО ЯЧМЕНЮ ЗАЛЕЖНО ВІД НОРМ І СПОСОБІВ ЗАСТОСУВАННЯ РЕГУЛЯТОРІВ РОСТУ В ЗАХІДНОМУ ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ
Альтернативное Название: ПРОДУКТИВНОСТЬ СОРТОВ ЯРОСТНОГО ЯЧМЕНЯ В ЗАВИСИМОСТИ ОТ НОРМ И СПОСОБОВ ПРИМЕНЕНИЯ РЕГУЛЯТОРОВ РОСТА В ЗАПАДНОЙ ЛЕСОСТЕПИ УКРАИНЫ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


Стан вивчення проблеми та обґрунтування напрямків дослідження. У розділі наведено короткий аналіз результатів використання регуляторів росту, як важливого сучасного елементу технології вирощування сільськогосподарських культур (Пономаренко С.П., 1998).


Залучення регуляторів росту як для передпосівної обробки насіння, так і для обприскування посівів під час вегетації є економічно доцільним агротехнічним заходом, який покращує показники продуктивності та біохімічної якості зерна, підвищує стійкість рослин до основних хвороб зернових культур (Мельник І.П., Паюк О.М., Колісник Н.В., 1999).


Висвітлено важливе значення застосування різних видів та норм внесення регуляторів росту в залежності від сільськогосподарської культури та зони вирощування, що дає змогу, в порівнянні з традиційними технологіями вирощування рослин, стабільно отримувати продукцію високої якості.


Отже, з аналізу літературних даних можна зробити висновок, що дослідження питання використання регуляторів росту для передпосівної обробки насіння і обприскування посівів в конкретних ґрунтово-кліматичних умовах для зернових культур допомагає більш обґрунтовано визначити норми і способи їх застосування, тому дослідження у даному напрямку є достатньо актуальними. 


УМОВИ ТА МЕТОДИКА ПРОВЕДЕННЯ ДОСЛІДЖЕННЯ


 


Дисертаційна робота виконана в Подільському державному аграрно-технічному університеті. Для досягнення поставленої мети і вирішення завдань досліди проводились протягом 2003-2006 рр. на полях АТЗТ „Степан Мельничук” с. Турка Коломийського району Івано-Франківської області, що знаходиться в західній частині Лісостепу України.


Ґрунт на дослідних ділянках – важко-суглинковий опідзолений чорнозем. Забезпеченість рухомими сполуками поживних речовин – середня. За результатами проведених аналізів вміст гумусу в орному шарі в середньому складав 3,2-3,6%; середньозважений вміст азоту – 75-80 мг/кг; фосфору –     120-135 мг/кг; калію – 175-188 мг/кг, реакція ґрунтового розчину – слабкокисла (pH − 5,7).


Вивчали вплив способів та норм застосування регуляторів росту при вирощуванні ярого ячменю сортів Звершення і Цезар.


 


Допосівну обробку насіння ярого ячменю проводили регуляторами росту і розвитку рослин Агростимулін, Емістим-С, Вермистим та Вермистим-К за схемою досліду № 1. Перед посівом насіння, одночасно з обробітком регуляторами росту, протруювали препаратом Вітавакс-200ФФ (2,5 л/т). Норма витрати води складала 10 літрів на тонну насіння. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины