МЕХАНІЗМИ УПРАВЛІННЯ МІСЦЕВИМИ БЮДЖЕТАМИ (на прикладі міста без районного розділення)




  • скачать файл:
Название:
МЕХАНІЗМИ УПРАВЛІННЯ МІСЦЕВИМИ БЮДЖЕТАМИ (на прикладі міста без районного розділення)
Альтернативное Название: МЕХАНИЗМЫ УПРАВЛЕНИЯ МЕСТНЫМИ БЮДЖЕТАМИ (на примере города без районного разделения)
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У першому розділі “Роль місцевих бюджетів в рішенні проблем регіонального розвитку” розкрито проблеми регіонального розвитку України, визначено взаємозв’язок між регіональним бюджетом та фінансовою політикою держави, проаналізовано зарубіжний та вітчизняний досвід формування регіональних та місцевих бюджетів, визначено протиріччя міжбюджетних відносин. Проведені дослідження показали, що регіональні проблеми відіграють важливу роль в розвитку більшості країн світу, особливо на етапах значних економічних, соціальних, політичних змін. Ті чи інші проблеми є наслідком серйозних диспропорцій в розвитку виробничих сил окремих регіонів України, суттєвої різниці в рівнях соціально-економічного розвитку територій, слабкого та неефективного використання їх ресурсного потенціалу. Крім того відсутні об’єктивні важелі інвестиційного, податкового та кредитно-бюджетного порядку, які можуть дозволити справедливо розподіляти та перерозподіляти між регіонами наявні ресурси. 


В роботі визначено, що для виконання своїх функцій державі необхідні достатні кошти, які вона одержує за рахунок перерозподілу ВВП. Одним із важливіших способів, за допомогою якого держава здійснює розподіл та перерозподіл ВВП є Державний бюджет, в якому відображені виробничі відносини, економічні закони розвитку, природа і функції бюджету і держави в цілому. Саме через бюджет держави повністю відтворюється уся діяльність та забезпечується виконання усіх заходів з боку держави.


Виходячи із організаційної структури державного устрою України, державні фінанси, будучи дворівневими, включають фінанси державних органів влади і фінанси органів місцевого самоврядування. Муніципальні фінанси є низовою ланкою і виділені в самостійний структурний рівень. Це викликано тим, що по Конституції України місцеве самоврядування відділене від державної системи керування.


Спільність трирівневої системи державних і муніципальних фінансів полягає в єдності їхніх дохідних джерел і взаємодії з приводу досягнення збалансованості з витратами. Фінанси кожного рівня включають бюджет, позабюджетні фонди, кредит і фінанси державних і муніципальних унітарних підприємств, що діють на правах повного господарського розрахунку чи ведення оперативного управління майном (рис.1).   


 


Дослідження показало, що державні та муніципальні фінанси є важливою ланкою фінансової системи України. Вони забезпечують органи державної влади та місцевого самоврядування грошовими коштами для здійснення функцій, які передбачені Конституцією України та іншими законодавчими актами. В структурі державних і муніципальних фінансів головним елементом виступають взаємопов’язані бюджети трьох рівнів: державного, регіонального та місцевого. Ці взаємозв’язки обумовлені недостатністю регіональних бюджетів для фінансового забезпечення функцій, що здійснюються суб’єктами України на певній території.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)