УДОСКОНАЛЕННЯ ДЕРЖАВНОГО МЕХАНІЗМУ УПРАВЛІННЯ РЕГІОНАЛЬНИМИ ІНВЕСТИЦІЙНИМИ ПОТОКАМИ




  • скачать файл:
Название:
УДОСКОНАЛЕННЯ ДЕРЖАВНОГО МЕХАНІЗМУ УПРАВЛІННЯ РЕГІОНАЛЬНИМИ ІНВЕСТИЦІЙНИМИ ПОТОКАМИ
Альтернативное Название: УСОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ ГОСУДАРСТВЕННОГО МЕХАНИЗМА УПРАВЛЕНИЯ РЕГИОНАЛЬНЫМИ ИНВЕСТИЦИОННЫМИ ПОТОКАМИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Розділ 1. Сутність і особливості державного регіонального управління інвестиційною сферою.


На основі аналізу теоретичних засад  і принципових підходів до формування і реалізації регіональної інвестиційної політики, висвітлених в літературі, встановлено, що регіональна економіка представляє собою надскладну дифузну систему, кризові явища в якій викликані руйнуванням системності, обумовленим порушенням балансу елементів (підсистем). Відновлення процесу розвитку регіональної економічної системи потребує відновлення дії системних законів в економіці регіону. При цьому  в комплексі існуючих економічних обмежень найбільш ефективними видами якісних змін стану регіональної соціально-економічної системи треба вважати перерозподіл матерії і енергії в системі та якісні зміни елементів (підсистем), що її складають.


На підставі вивчення і аналізу сутності поняття “інвестиції” зроблено висновок про те, що вони виступають джерелом розвитку економічних систем, забезпечуючи їх перехід з одного якісного стану в інший.


В дослідженні визначено роль і міру участі держави у пожвавленні інвестиційних процесів в країні, що включає створення сприятливих правових, економічних та соціальних умов для інвестиційної діяльності з метою підвищення доходності інвестицій та зниження інвестиційних ризиків. Показано, що покращення інвестиційного клімату в Україні передбачає підвищення інвестиційної привабливості регіонів та галузей. На основі вивчення і порівняльного аналізу методик її визначення  зроблено висновок про значні розбіжності в них при виборі системи критеріїв оцінки інвестиційної привабливості, що призводить до принципових відмінностей. Жодна з методик не передбачає визначення узагальненого синтетичного показника можливостей підприємства, регіону та галузі сприйняти певний обсяг інвестиційних коштів і максимально ефективно їх використати, без якого оцінка інвестиційної привабливості  об’єкта втрачає сенс.


 


Встановлено, що підвищення результативності та ефективності функціонування державних механізмів управління потребує вдосконалення системи прогнозування  соціального та економічного розвитку регіону на основі оцінки його інвестиційної привабливості через визначення рівня інвестиційного потенціалу.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)