ДІЯЛЬНІСТЬ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В ЗАБЕЗПЕЧЕННІ ТРАНСПОРТНИХ ПОСЛУГ




  • скачать файл:
Название:
ДІЯЛЬНІСТЬ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В ЗАБЕЗПЕЧЕННІ ТРАНСПОРТНИХ ПОСЛУГ
Альтернативное Название: ДЕЯТЕЛЬНОСТЬ ОРГАНОВ МЕСТНОГО САМОУПРАВЛЕНИЯ В ОБЕСПЕЧЕНИИ ТРАНСПОРТНЫХ УСЛУГ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційного дослідження, його мета і завдання, об’єкт, предмет та методи дослідження. Розкрито наукову новизну, теоретичне й практичне значення отриманих результатів, їх апробацію.


У першому розділіПроблема діяльності органів місцевого самоврядування в забезпеченні надання транспортних послуг в теорії та практиці державного управління” – систематизовані положення законо­дав­чих актів щодо організації надання транспортних послуг, проведений аналіз результатів досліджень стосовно організації забезпечення транспортних потреб населення міст та огляд праць зарубіжних авторів за темою дослідження.


Зокрема, встановлено, що забезпечення потреб територіальних громад у транспортних та інших послугах безпосередньо пов’язане з діяльністю органів місцевого самоврядування і закріплене в міжнародно-правових документах, до яких належить Європейська хартія місцевого самоврядування, Європейська декларація прав міст, Європейська хартія міст та законодавстві України.


Положення щодо організації виконання повноважень органами місцевого самоврядування в галузі транспорту стосуються питань підготовки й затвердження програм соціально-економічного та культурного розвитку, затвердження місцевого бюджету, а також сфер соціально-економічного і культурного розвитку, планування та обліку; бюджету, фінансів і цін; управління комунальною власністю; затвердження маршрутів і графіків руху пасажирського транспорту та інших аспектів територіального розвитку. Загальні засади розвитку сфери транспорту міст закріплені також у галузевому законодавстві, яке визначає, що міські ради та їх виконавчі органи в межах своїх повноважень організовують відповідно до законодавства перевезення пасажирів автомобільним транспортом на території певного населеного пункту і пасажирський перевізник визначається виключно на конкурсних засадах з укладенням відповідних договорів.


Установлений порядок надання в містах транспортних послуг передбачає, що це здійснюється з дотриманням таких вимог: надійності перевезень на маршрутах; урахування пасажиропотоків під час визначення кількості рухомого складу та складання розкладу руху; встановлення швидкості руху з огляду на технічні та експлуатаційні характеристики рухомого складу, а також вимоги відповідності технічного стану рухомого складу визначеним законо­давством нормативам; безпечності перевезень.


Аналіз наукових праць (С.М.Вобленко, В.В.Звонкова, В.Н.Іванова, О.К.Кудрявцева, А.П.Лопатіна, Н.В.Правдіна, С.М.Резера та ін.) й досвіду експлуатації координованих транспортних систем свiдчить про те, що на ефективнiсть їх функціонування суттєво впливає прийнята стратегія розвитку та управління, а також методи органiзацiї, що використовуються стосовно рiзних видів транспорту. В зв’язку з цим вивчення попиту на транспортні послуги, його впливу на побудову раціональних органiзацiйних структур i пошук нових ефективних методiв прийняття управлінських рішень щодо органiзацiї процесу перевезень мають стати першочерговими завданнями в системі місцевого самоврядування.


Як свідчить аналіз літератури з досліджуваної теми, питання організації діяльності органів місцевого самоврядування щодо забезпечення транспорт­них послуг вивчалось побіжно. Поза увагою дослідників залишилися важливі завдання, що потребують наукового дослідження:


        формування підходів до реалізації, структури, методів та критеріїв оптимізації діяльності органів місцевого самоврядування у сфері транспорт­ного забезпечення в містах;


        моделювання та дослідження ринку транспортних послуг у місті з використанням принципів системного підходу;


        обґрунтування стратегії розвитку транспортної системи в містах;


        розробка методологічних засад розвитку конкурентного середовища на ринку транспортних послуг;


        визначення вимог та механізмів регулювання договірних відносин у системі місцевого самоврядування.


У другому розділі “Теоретичні аспекти організації надання транспортних послуг територіальній громаді” висвітлюються питання сис­тем­­ного підходу до організації надання транспортних послуг органами місцевого самоврядування, моделювання ринку транспортних послуг у місті та дослідження моделі системи транспортного забезпечення територіальної громади, обґрунтування стратегії розвитку транспортної систем в містах та комплексна характеристика транспортно-технологічних систем громадського транспорту в містах.


Узагальнено особливості системного підходу до формування транс­порт­­них систем міст, які полягають у тому, що в припустимих межах управління об’єктом у системі місцевого самоврядування управління досліджується як єдиний організм з урахуванням внутрішніх зв’язків між окремими елементами і зовнішніх зв’язків з іншими системами й об’єктами. Показано, що досліджувана система місцевого самоврядування є соціально-економічною системою і організаційно-правовим механізмом, завдяки якому територіальні громади безпосередньо та через органи місцевого самовряду­вання здійснюють функції і повноваження місцевого самоврядування в галузі транспорту.


 


Доведено, що для успішного вивчення системи надання транспортних послуг територіальній громаді за допомогою математичних методів остання повинна мати певні спеціальні властивості. По-перше, мають бути відомі наявні в ній зв’язки, по-друге, кількісно визначені істотні для системи властивості (їх кількість не повинна бути настільки великою, щоб унеможливлювався аналіз) і, по-третє, повинні бути відомі при заданій множині зв’язків форми поведінки системи (задаються певним законом). 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)