Взаємодія місцевих органів виконавчої та представницької влади в реалізації бюджетних відносин



Название:
Взаємодія місцевих органів виконавчої та представницької влади в реалізації бюджетних відносин
Альтернативное Название: Взаимодействие местных органов исполнительной и представительской власти в реализации бюджетных отношений
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Розділ 1. “Місцеві бюджети – економічна основа ефективної взаємодії органів виконавчої та представницької влади”. В результаті дослідження встановлено, що особливо важлива роль в ієрархії місцевих фінансових інститу­тів належить самостійним місцевим бюджетам. Саме місцеві бюдже­ти є фондами, в яких повинна мобілізуватися основна частина фінансових ре­сурсів, необхідних для забезпечення надання суспільних послуг. Тому забезпечення самостійності місцевих органів влади у форму­ванні цих фондів - надзвичайно важливе завдання, що має бути розв'язане в процесі формування системи місцевих фінансових ін­ститутів та визначення її структури.


В економічній літературі стосовно визначення поняття „місцеві бюджети” немає єдиної точки зору. Розгляд різних поглядів дозволяє за економічним змістом визначити „місцеві бюджети” як сукупність економічних відносин, які сприяють територіальному перерозподілу національного доходу країни та забезпечують створення фінансової бази місцевих рад. Суттєва особливість цих відносин пов’язана з розмежуванням повноважень між державним і місцевими бюджетами, а також між окремими видами місцевих бюджетів.


 


Іншою необхідною стороною прояву бюджету є його поняття за матеріальним змістом. Як грошовий фонд, місцевий бюджет складається у формі балансу доходів і витрат, включає загальний і спеціальний фонди та фонд розвитку. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины