Білогубова О.М. Шляхи підвищення продуктивності та ефективності виробництва помідора в умовах гідропонних теплиць




  • скачать файл:
Название:
Білогубова О.М. Шляхи підвищення продуктивності та ефективності виробництва помідора в умовах гідропонних теплиць
Альтернативное Название: Билогубова О.М. Пути повышения производительности и эффективности производства помидора в условиях гидропонных теплиц
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

УМОВИ І МЕТОДИКА ПРОВЕДЕННЯ


ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ


 


Експериментальна робота виконувалась у 1997-2000 рр. у зимових блокових теплицях  (типові проекти 810-1-483 і 810-1-28-88) ВАТ “Київська овочева фабрика” (м.Київ).  Тепличне господарство  знаходиться в IV світловій зоні (51-й градус північної широти). Фотоперіод (світлова частина доби) 8-16 год. Сонячне світло в зазначеній світловій зоні  дає енергетичну  освітленість 20-900 Вт/м2/ год  (230-3000 Дж/см2 хв. за ФП) – зовні теплиці та 18-800 Вт/м2/год (50-2000 Дж/см2 хв. за ФП) – у середині теплиці. Для вирощування розсади використовували електродосвічування.


Вивчали 11 нових гібридів вітчизняної та зарубіжної селекції. Субстрат – мінеральна вата “Бомат”. Полив краплинний. Контроль – гібрид Верліока F1.


Вивчення субстратів  проводили з  індетермінантним гібридом Раїса F1 при  малооб”ємній гідропоніці з комп”ютерною автоматизацією мікроклімату та краплинним поливом у таких варіантах: щебінь гранітний у басейнах на грядках; щебінь гранітний; суміш – торф:перліт(1:3); суміш – торф:перліт:вермикуліт (1:1:1); перліт; цеоліт у мішках - контроль.


При дослідженні технології вирощування розсади визначали основні її біометричні параметри за традиційної (контроль) і інтенсивної технології. Вивчення проводили на гібридах  індетермінантного типу – Раїса F1, і детермінантного – Верліока F1. Субстрат – мінеральна вата “Бомат” (Чехія).


Дослідження проводили згідно прийнятих методик для закритого грунту              ( Моісейченко В.Ф., 1990,1996 р.)


Повторність дослідів 4- кратна, площа облікової ділянки – 8 м2, схема садіння на постійне місце в теплицю 160х25 см із V- подібним підв”язуванням рослин до горизонтальної шпалери.


У дослідах проводили такі спостереження, вимірювання та обчислення:


1.             Умови мікроклімату реєстрували за допомогою комп”ютера.


2.             За допомогою фітомонітора у досліді 2 реєстрували :


-        зміну діаметра стебла;


-        наростання діаметра плода;  


-        температуру листка 0С;


-        інтенсивність сокоруху в рослинах.


3.           Фенологічні спостереження: початок і масове з”явлення сходів, бутонізацію, цвітіння,плодоутворення, початок і кінець плодоношення.


4.           Біометричні вимірювання рослин проводили перед садінням розсади на постійне місце в теплицю, в період бутонізації, цвітіння, плодоутворення та на початку плодоношення за параметрами:  - висота, см;  - товщина стебла  біля коренової шийки, см; - кількість листків до першої  китиці, шт.; - кількість продуктивних листків за фазами росту і розвитку рослин, шт.; - асиміляційна поверхня їх, дм2; - кількість квіток, що утворилися на китиці,  шт.;  - відсоток зав”язування плодів на китицях.


 


Біометричні  вимірювання проводили постійно на одних і тих же 5-и рослинах першого і третього повторення [ Плохинський А.А., 1961 р.]

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)