Організаційні передумови проектування інформаційної системи бухгалтерського обліку на підприємстві




  • скачать файл:
Название:
Організаційні передумови проектування інформаційної системи бухгалтерського обліку на підприємстві
Тип: Статья
Краткое содержание:

 

Бухгалтерський облік є складною інформаційною системою, яку практично не можна спостерігати, як справедливо зазначає С.В. Івахненков, з позицій одного спостерігача в часі і просторі [63, с. 80]. Очевидно, що її розробка на рівні господарюючого суб’єкта вимагає попередньої розробки стратегії та формування концептуальних засад з врахуванням специфіки виробничо-господарської діяльності (організаційних і функціональних особливостей).

Інформаційна бухгалтерська система як і будь-яка інша інформаційна система має свій власний життєвий цикл – сукупність стадій та етапів, які вона проходить у своєму розвитку від моменту прийняття рішення про її розробку чи удосконалення до моменту припинення функціонування. Життєвий цикл розробки інформаційної системи загалом складається з таких етапів як ідентифікація системи (вибір варіанту та планування), аналізу, власне проектування, впровадження системи та її підтримки.

Принципово визначальне значення серед перерахованих етапів життєвого циклу мають перші два з них. Це – так звана передпроектна стадія, на якій проводиться обстеження та системний опис інформаційних потоків, аналіз існуючої організаційної і функціональної структури господарюючого суб’єкта. Для максимального врахування усіх нюансів процесу формування нової бухгалтерської інформаційної системи (при відкритті підприємства) чи розробки її удосконаленого варіанту на діючому суб’єкті підприємництва необхідна попередня розробка чіткого переліку робіт, запланованих до виконання. В економічній літературі ця процедура трактується як система організаційного планування.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)