Математична модель управління запасами в активних системах




  • скачать файл:
Название:
Математична модель управління запасами в активних системах
Тип: Статья
Краткое содержание:

 

Моделювання управління економічними процесами пов'язане із значними труднощами. Головні причини цього полягають у природі економічних процесів, у специфіці економічної науки. Більшість об'єктів, у тому числі і підприємства, які досліджуються економічною наукою, можна охарактеризувати таким кібернетичним поняттям, як “складна система”.

Найпоширенішим стало розуміння системи як сукупності підсистем, що перебувають у взаємодії й утворюють деяку цілісність, єдність. Зважаючи на таку єдність, недостатньо простого поділу на підсистеми з наступним вивченням їх окремо. Для детального аналізу великих систем використовують методи системного аналізу [84].

Швидкий розвиток комунікацій між країнами й регіонами разом зі збільшенням темпів обміну новими технологіями приводить до того, що покупцям одного регіону можуть пропонуватися близькі за своїми споживчими властивостями товари, виготовлені зовсім різними компаніями, розташованими найчастіше досить далеко від місця продажу. При цьому конкурентноздатність товару визначається вже не тільки собівартістю його виробництва, але й транспортними, митними витратами, пов'язаними з його доставкою до місця продажу.

Таким чином, шлях від виробника товару до його споживача стає таким складним, що найчастіше не може підтримуватися тільки силами самих виробників. Це призводить до появи розгалужених, багатоланкових дилерських мереж з ієрархічною підпорядкованістю та інформованістю, що займаються розподілом товару, його доведенням до кінцевого споживача. Структура цих мереж відіграє вирішальну роль у визначенні того, які саме товари будуть пропонуватися на тому або іншому ринку, по суті, визначає конкурентноздатність товарів й обсяги їх споживання в різних регіонах. Такі мережі, як і будь-яка ієрархія, складаються з вертикально підпорядкованих підсистем з певним алгоритмом взаємодії та процесу ухвалення рішень.

У загальноприйнятих системах управління товарними ресурсами використовується метод максимального потоку. Але в розгалужених торгових мережах, які мають свої представництва в різних регіонах з різними купівельними можливостями населення, за наявності дефіциту або надлишків виникає задача перерозподілу товарних ресурсів для загального збільшення товарообороту за рахунок варіації кількості та ціни товарів. 

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)