Реалізація математичних моделей управління запасами в ієрархічних торгових організаціях: методики та алгоритми




  • скачать файл:
Название:
Реалізація математичних моделей управління запасами в ієрархічних торгових організаціях: методики та алгоритми
Тип: Статья
Краткое содержание:

 

У межах даного дослідження розглядається управління торговими запасами та їх розподіл в організаціях, структура яких відповідає рис 1.1. Як раніше зазначалося в розділі 2, функція  доходу центру нелінійно зростаюча, опукла та визначає, що при більшій кількості продаж доход зростає. Зазначимо, що зважаючи на еластичність, при зниженні ціни на товар підвищується рівень продаж, тобто на певному часовому проміжку збільшується загальний товарообіг. Функція  витрат агента – ввігнута (граничні витрати збільшуються із зростанням продажів).

Спрощено витрати центру, які впливають на систему управління товарними запасами, мають такі складові: закупка нових партій товару, витрати на транспортування товарів, складські витрати, витрати на функціонування магазинів (торгових агентів), витрати на оплату праці працівників магазинів. Інші витрати, такі як податки, адміністративні, операційні витрати та інші впливають на діяльність системи опосередковано і в межах даного дослідження не розглядаються. Крім того, витрати центру включають в себе також витрати на стимулювання агентів, якщо центром приймається відповідне рішення. В ролі стимулювання, крім прямих грошових виплат, можуть виступати зниження ціни, довгострокові кредити, іміджеві рекламні акції, подарунки при покупці дорогої техніки тощо. Кошти на стимулювання залишаються в розпорядженні магазину і можуть бути використані для підвищення заробітної плати працівників, премії персоналу, а також стимулювання може виступати в ролі фонду для зниження ціни на товар, що збільшує товарооборот.

Ми вважаємо, що в практиці торгових організацій більш доцільні комбінації механізмів розподілу ресурсу. В основі механізмів управління запасами та їх розподілу лежать механізми послідовного розподілу та конкурсного механізму, описані вище.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)