Алгоритмы и аппаратно- программные средства повышения эффективности поиска изображений в графических базах данных



Название:
Алгоритмы и аппаратно- программные средства повышения эффективности поиска изображений в графических базах данных
Альтернативное Название: Алгоритмы и аппаратно- программные средства повышения эффективности поиска изображений в графических базах данных
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У першому розділі – рограмно-апаратна підтримка графічних баз даних” – виконується огляд і порівняльний аналіз методів пошуку зображень в базах даних, класифікація існуючих систем пошуку зображень за кількома критеріями. З метою формалізації рішення задачі контекстного пошуку зображень виконана її загальна постановка.


Задача пошуку зображень за зразком полягає в формуванні послідовності зображень з БД, які візуально подібні зразку і розташовані в порядку зменшення цієї схожості. Місце кожного зображення в такій впорядкованій послідовності визначається за результатами виконання алгоритму сортування, вихідними даними для якого є числові характеристики ступеня подібності до зразку пошуку кожного зображення з БД. При цьому кожне зображення Pk, k=1, 2..V, є матрицею M*N, елементи якої містять кольори відповідних пікселів зображення; M і N - ширина і висота зображення відповідно, а вміст кожного зображення Pk характеризується скалярною або векторною величиною Fk, k=1,2..V. Існує також зображення - зразок пошуку, колірний вміст якого характеризує аналогічна величина Fзр.


На основі аналізу функціональних можливостей існуючих систем для контекстного пошуку зображень пропонується класифікація існуючих систем за наступними ознаками:


1) за сферою застосування;


2) за колірною гаммою оброблюваних зображень;


3) за використовуваними ознаками вмісту зображення;


4) за структурою ознак вмісту зображення;


5) за врахуванням просторової інформації;


6) за типом бази даних, що використовується. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины