Психологічні особливості сприйняття сфер життєдіяльності хворими на незрощення губи та піднебіння юнацького віку




  • скачать файл:
Название:
Психологічні особливості сприйняття сфер життєдіяльності хворими на незрощення губи та піднебіння юнацького віку
Альтернативное Название: Психологические особенности восприятия сфер жизнедеятельности больными несрастанием губы и небом юношеского возраста
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі надано обґрунтування актуальності проведення дослідження, ступінь розробки проблеми, розкриваються його об’єкт і предмет, основна мета та завдання, методологічні та методичні підходи, наукова новизна і теоретичне значення роботи, подано дані про апробацію даних дисертаційного дослідження.


У першому розділі роботи “Патологія незрощення губи та піднебіння як психологічна та соціальна проблема”, на основі аналізу досліджень останніх років, визначено соматичний, психологічний та соціальний контексти розвитку хворого на НГП.


            Патологія НГП являється одним з найпоширеніших вроджених каліцтв людини, що зумовлюється не винятково спадковістю (за різними оцінками складає 2,5-10,5%), а у виникненні котрого велика роль належить зовнішнім факторам. У даному розділі виділено причини її розвитку (іонізуюча радіація, вживання алкоголю та тютюнопаління жінки в період вагітності, спадкова схильність одного з батьків), проаналізовано класифікацію патології, деякі особливості лікування дефекту щелепно-лицевої ділянки, що можуть мати вплив на формування особистості.


 


На основі вивчення клінічних аспектів лікування наслідків патології, у роботі визначається медико-психологічне положення вади НГП. З одного боку, оперативна корекція патології, як необхідна сторона усунення первинного та вторинного дефектів, дозволяє віднести її до групи хірургічних захворювань. З іншого – періодичність хірургічного корегування, постійний нагляд ортодонта, оцінка стоматологом і хірургом анатомічних змін патологічної ділянки лицевого скелету та м’яких тканин наближають дану ваду розвитку до терапевтичної, усередині котрої виділяють ситуацію хронічного соматичного захворювання. У зв’язку з даним фактом у дисертації визначається і аналізується ситуація психологічного та соціального розвитку хворого на НГП. 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)