МЕТОДЫ И МОДЕЛИ МЕТАКОНТЕКСТНОГО ОБМЕНА ДАННЫМИ В ИНФОРМАЦИОННЫХ СИСТЕМАХ : МЕТОДИ І МОДЕЛІ МЕТАКОНТЕКСТНОГО ОБМІНУ ДАНИМИ В ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМАХ



Название:
МЕТОДЫ И МОДЕЛИ МЕТАКОНТЕКСТНОГО ОБМЕНА ДАННЫМИ В ИНФОРМАЦИОННЫХ СИСТЕМАХ
Альтернативное Название: МЕТОДИ І МОДЕЛІ МЕТАКОНТЕКСТНОГО ОБМІНУ ДАНИМИ В ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМАХ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі обґрунтовано актуальність дисертаційної роботи, сформульовані основна мета і завдання досліджень, наведені відомості про зв’язки обраного напрямку досліджень із планами організації, де виконана робота. Дано стислу анотацію отриманих у дисертації рішень, відзначена їх практична цінність, приведені дані про використання результатів проведених досліджень у народному господарстві.


У першому розділі дисертаційної роботи досліджено підходи до забезпечення взаємодії великомасштабних інформаційних систем. Зокрема досліджено підходи до забезпечення взаємодії гетерогенних розподілених баз даних у динамічному оточенні.


Досліджено причини з’явлення семантичної та схематичної різнорідності інформації.


Проведено аналіз методів інтеграції різнорідних баз даних: із сильним зв’язком, із слабим зв’язком та контекстної інтеграції. Зроблено висновок про необхідність застосування методів семантичної інтеграції та удосконалення концепції контекстного обміну даними.


Проведено аналіз методів представлення та інтеграції онтологій. Виявлена необхідність інтеграції онтологічних специфікацій, а не контексту або даних, як вважалось раніше. Обґрунтовано вибір представлення на підставі графів, як базової моделі знань для побудови онтологічної структури бази даних.


На основі проведених досліджень сформульовані мета та задачі дисертаційної роботи.


У другому розділі досліджуються теоретичні основи контекстно-онтологічної (метаконтекстної) взаємодії.


 


Розроблено теоретичні основи представлення системи знань метаконтекстного обміну даними на підставі графів. Підґрунтям вибору даного математичного апарату є ствердження того, що властивості онтологічного об’єкту визначаються його зв’язками з іншими онтологічними об’єктами. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Малахова, Татьяна Николаевна Совершенствование механизма экологизации производственной сферы экономики на основе повышения инвестиционной привлекательности: на примере Саратовской области
Зиньковская, Виктория Юрьевна Совершенствование механизмов обеспечения продовольственной безопасности в условиях кризиса
Искандаров Хофиз Хакимович СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МОТИВАЦИОННОГО МЕХАНИЗМА КАДРОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ (на материалах Республики Таджикистан)
Зудочкина Татьяна Александровна Совершенствование организационно-экономического механизма функционирования рынка зерна (на примере Саратовской области)
Валеева Сабира Валиулловна Совершенствование организационных форм управления инновационной активностью в сфере рекреации и туризма на региональном уровне