Свириденко О.І. Використання факторів стимулювання росту при вирощуванні курчат-бройлерів



Название:
Свириденко О.І. Використання факторів стимулювання росту при вирощуванні курчат-бройлерів
Альтернативное Название: Свириденко О.И. Использование факторов стимулирования роста при выращивании цыплят-бройлеров
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Загальна методика і основні методи досліджень. Експериментальна частина роботи виконувалась на протязі 2000-2003 рр. Кожна дослідна група формувалась за принципом аналогів однодобовими курчатами кросу “Арбор Айкрес”, не розділених за статтю. Курчат вирощували 42 дні в одноярусних клітках і на глибокій підстилці в залежності від мети досліду.


Вирощування птиці проводилось згідно вимог галузевих стандартів 10. 7-86 та 10. 105-88 з уточненням технологічних нормативів вирощування (Сахацький М.І.,2001). Годівлю птиці у всіх дослідах здійснювали повнораціонними комбікормами згідно з існуючими рекомендаціями з нормування годівлі сільськогосподарської птиці (Каравашенко В.Ф.,1998). Бройлери мали вільний доступ до кормів та води.


У першому (пошуковому) досліді визначався вплив кольорів годівниць, корму та освітлення зони годівлі на кормову поведінку, ріст, розвиток, збереженість та вгодованість тушок курчат-бройлерів. Схему досліду наведено у табл. 1. У кожній групі нараховувалось по 50 голів однодобових пташенят. Курчат вирощували 42 дні на глибокій підстилці.


 


Для отримання корму червоного кольору використовувався барвник кармуазін, жовтого – тартразин, синього – індигокармін, зеленого – суміш тартразину та індигокарміну. Усі синтетичні барвники, що використовувались у дослідах, застосовуються у харчовій промисловості та фармацевтичному виробництві.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины