Пічка О.В. Випробування та зоотехнічна оцінка підлоги з різним покриттям при вирощуванні племінних свинок : Пичка О.В. Испытание и зоотехническая оценка пола с разным покрытием при выращивании племенных свинок



Название:
Пічка О.В. Випробування та зоотехнічна оцінка підлоги з різним покриттям при вирощуванні племінних свинок
Альтернативное Название: Пичка О.В. Испытание и зоотехническая оценка пола с разным покрытием при выращивании племенных свинок
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Дослідження проводили в два послідовні етапи - модельний та повномасштабний (натурний). Головним об’єктом досліджень була полімерна плита. Контрольними зразками, або зразками порівняння, були матеріали покриття підлог, традиційні для тваринницьких приміщень: деревина дуба та сосни, керамічна неглазурована плитка та цементно-піщаний композит.


Фізико-механічні властивості матеріалів включали в себе наступні показники: об’ємну масу, коефіцієнт теплопровідності, коефіцієнт водопоглинання, межу міцності при згинанні та стирання.


Межу міцності визначали на зразках матеріалів в інтактному стані та після дії агресивного середовища (дезрозчинів та гноївки).


Час виживання мікроорганізмів на поверхні зразків матеріалів покриття підлог визначали традиційним методом в нашій модифікації. Як культуру застосовували St.albus. Кількість мікроорганізмів в перерахунку на одиницю поверхні зразка, що вивчався, визначали через 0,5; 4; 8; 12; 24 години експозиції.


 


Повномасштабним натурним дослідженням передував рекогносцирувальний дослід по оцінці можливості утримання свиней на покритті із полімерних плит. Його проводили на свинофермі колгоспу ім. ХХІ партз’їзду Новосанжарського району, Полтавської області. Бетонну основу підлог у станках з груповим утриманням тварин покривали пластмасовими плитами заводу "Харпластмас". Придатність цих плит як покриття підлог для свиней оцінювали візуально за поведінкою тварин та станом підлог.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины