ПОВЫШЕНИЕ ЭКОЛОГИЧЕСКОЙ БЕЗОПАСНОСТИ МЕТАЛЛУРГИЧЕСКОГО ПРОИЗВОДСТВА ПРИ ПЕРЕЛИВАХ ЧУГУНА : ПІДВИЩЕННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ МЕТАЛУРГІЙНОГО ВИРОБНИЦТВА ПРИ ПЕРЕЛИВАХ ЧАВУНУ



Название:
ПОВЫШЕНИЕ ЭКОЛОГИЧЕСКОЙ БЕЗОПАСНОСТИ МЕТАЛЛУРГИЧЕСКОГО ПРОИЗВОДСТВА ПРИ ПЕРЕЛИВАХ ЧУГУНА
Альтернативное Название: ПІДВИЩЕННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ МЕТАЛУРГІЙНОГО ВИРОБНИЦТВА ПРИ ПЕРЕЛИВАХ ЧАВУНУ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У першому розділі „Стан питання” вивченням проблеми по науково-технічній і патентній літературі і обстеженням підприємств встановлено:


1. Переливи чавуну, що є необхідною ланкою в технологічному ланцюзі чорної металургії, супроводжуються викидами в атмосферу значної кількості пилу, що полягає, головним чином, з двох компонентів – крупнодисперсного пилу, що вміщує графіт, і дрібнодисперсних оксидів заліза - бурого диму.


2.               Традиційні рішення по відведенню викидів з їх подальшим уловлюванням вимагають значних витрат, оскільки для ефективного відведення пилу необхідні великі витрати аспіраційного середовища, а для уловлювання бурого диму - громіздкі і дорогі електрофільтри або тканинні фільтри. В той же час для уловлювання крупнодисперсного пилу, що містить графіт, достатньо відносно дешевих і компактних циклонів.


3. Механізм походження бурого диму на сьогоднішній день остаточно не ясний. Існує декілька теорій, які описують утворення бурого диму в сталеплавильних агрегатах, проте жодна з них не є загальновизнаною. Відсутність теорії процесу утворення бурого диму при переливах чавуну обмежує можливість розробки ефективних методів боротьби з викидами.


4. З практики відомо, що, зменшуючи концентрацію кисню в газовій фазі, можна істотно понизити викиди бурого диму. Проте відомий досвід потребує узагальнення і теоретичного осмислення.


5. Розробка методу придушення бурого диму при переливах чавуну дозволить вирішити проблему зниження викидів без застосування фільтрів і з меншим витрачаннями аспіраційного середовища - тобто з меншими витратами.


У другому розділі „Екологічна доцільність застосування різних методів зниження викидів при переливах чавуну” виконано аналіз доцільності застосування різних методів очищення для різних компонентів викидів при переливах чавуну.


 


Запропоновано новий метод оцінки екологічної доцільності заходів щодо захисту атмосфери. Застосування різних методів очищення від того або іншого компонента вимагає витрати енергії і матеріалів, при виробництві яких, у свою чергу, утворюються викиди в атмосферу. Застосування очищення доцільне, тільки якщо кількість уловлюваних викидів перевищує кількість викидів, що утворюються при виробництві енергії і матеріалів, необхідних для очищення. Виходячи з цього набуті значення мінімальних концентрацій шкідливих речовин в потоці викидів, при перевищенні яких очищення стає доцільним.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Малахова, Татьяна Николаевна Совершенствование механизма экологизации производственной сферы экономики на основе повышения инвестиционной привлекательности: на примере Саратовской области
Зиньковская, Виктория Юрьевна Совершенствование механизмов обеспечения продовольственной безопасности в условиях кризиса
Искандаров Хофиз Хакимович СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МОТИВАЦИОННОГО МЕХАНИЗМА КАДРОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ (на материалах Республики Таджикистан)
Зудочкина Татьяна Александровна Совершенствование организационно-экономического механизма функционирования рынка зерна (на примере Саратовской области)
Валеева Сабира Валиулловна Совершенствование организационных форм управления инновационной активностью в сфере рекреации и туризма на региональном уровне