ЭКОЛОГИЧЕСКИ БЕЗОПАСНЫЕ ТЕХНОЛОГИИ ПЕРЕРАБОТКИ ПОЛИМЕРНЫХ ОТХОДОВ (НА ПРИМЕРЕ ХАРЬКОВСКОГО РЕГИОНА)



Название:
ЭКОЛОГИЧЕСКИ БЕЗОПАСНЫЕ ТЕХНОЛОГИИ ПЕРЕРАБОТКИ ПОЛИМЕРНЫХ ОТХОДОВ (НА ПРИМЕРЕ ХАРЬКОВСКОГО РЕГИОНА)
Альтернативное Название: Екологічно безпечні технології переробки полімерних відходів (НА ПРИКЛАДІ ХАРКІВСЬКОГО РЕГІОНУ)
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі обґрунтовано актуальність роботи, зв’язок дисертації з науковими програмами та планами, сформульовано мету та задачі досліджень, визначено об’єкт, предмет та методи дослідження, наукову новизну та практичну цінність роботи, особистий внесок автора, узагальнено результати впровадження роботи.


         У першому розділі дисертаційної роботи наведено аналіз сучасного стану управління накопиченням вторинних полімерних композиційних матеріалів у складі муніципальних відходів.


Аналіз досліджень Л. Штарке (Німеччина), технології фірми “ORFA” (Швейцарія), “Умвельттехнік” (Німеччина), системи ARA В. Клеєр (досвід Австрії), Д. Кокерхема (США), Шубова Л.Я. (Асоціація “Мусорщики Москвы”, Росія), Любешкіної Є.Г. (Росія), Харківського СКТБ “Машприладпластик”,           Авраменко В.Л. (кафедра технології пластмас НТУ “ХПІ”) показав, що вторинне використання полімерних композицій є передумовою розвитку таких важливих соціально-економічних проблем, як запобігання забрудненню природного середовища, ефективне використання природних ресурсів, більш повне задоволення потреб у ВПКМ.


         Полімерні відходи визначено як одне з джерел забруднення довкілля і надано оцінку тенденції накопичення пакувальних полімерних композиційних матеріалів – основного джерела їх потрапляння до ТПВ.


Надано загальну характеристику основних термопластичних матеріалів і особливості їх деструктивного руйнування. Відсутність єдиної науково-техніч-но обґрунтованої централізованої системи збирання, переробки та утилізації си-ровинних полімерних матеріалів обумовлює необхідність розроблення оптима-льної, раціональної та принципової системи управління полімерними відхода-ми на регіональному рівні – в середніх і великих містах (мегаполісах) України.


На підставі аналізу науково-технічної інформації, а також сучасних вимог до вторинних полімерних композиційних матеріалів як потенційних сировинних джерел копалин регіонів сформульовано мету та задачі дисертаційної роботи та визначено напрямок досліджень.


У другому розділі запропоновано методологію визначення обсягів сировинних ресурсів у системі управління і утилізації полімерних відходів. 


 


На основі виявлених джерел можливого утворення полімерних відходів побудовано блок-схеми моделей і встановлено аналітичні залежності, які визна-чають обсяги утворення відходів у кожному з компактних місць їх накопичен-ня, пояснюючи розрахунки відповідними коефіцієнтами (рис.1–3). Загальні поз-начення до блок-схем: G t – сировина, напівфабрикати і матеріали для виготов-лення готової продукції Фt; Фt-t – апарати, обладнання, технічні засоби і т. д. для здійснення процесу виробництва готової продукції (рис. 1) процесу передачі  матеріального потоку від виробництва споживачам (рис. 2) і готова продукція для споживання населенням; ΔФt – повернення частини готової продукції для повторного використання; t – час використання готової продукції, після якого вона переходить у відходи споживання; t – рік, на який розраховують відходи. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины