БІОТЕСТУВАННЯ ПИТНОЇ ВОДИ У МОНІТОРИНГУ СТАНУ ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ



Название:
БІОТЕСТУВАННЯ ПИТНОЇ ВОДИ У МОНІТОРИНГУ СТАНУ ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ
Альтернативное Название: Биотестирования ПИТЬЕВОЙ ВОДЫ В МОНИТОРИНГЕ СОСТОЯНИЕ ЭКОЛОГИЧЕСКОЙ БЕЗОПАСНОСТИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційної роботи, визначено мету, об’єкт, предмет та задачі досліджень. Наведено основні дані про публікації, апробацію, наукову новизну та практичну цінність роботи, особистий внесок здобувача.


У першому розділі подано огляд літератури за темою дисертації. Значну увагу приділено працям вітчизняних (Качинського А. Б., Яцика А. В., Запольського А. Г., Шестопалова В. М., Гончарука В. В.) та закордонних вчених в галузі екологічної безпеки та безпеки питного водопостачання, публікаціям та документам, в яких характеризуються та аналізуються якість питної води та методи контролю якості питної води, відповідні нормативні вимоги, а також якість, стандартизація та контроль якості бутильованих вод. Розглянуто сучасний стан практичного використання методів біотестування у контролі якості питної води, проаналізовано дослідження в галузі біотестування вчених Крайнюкової А. М., Брагінського Л. П.


У теперішній час біотестування питної води є актуальною темою та перспективним напрямком досліджень. Активним пошуком та розробками методів біотестування питної води займаються вітчизняні (В. В. Гончарук, В. В, Архіпчук) та закордонні (Т. А. Зєрщікова, Л. П. Флоринська – Росія; Джілл Фоджет, Крістіан Блейз – Канада; Гвідо Персун – Бельгія; Джейрід Фіскесжу – Швеція; Такаші Кусуї – Китай) вчені.


У розділі детально вивчено та визначено основні проблеми питного водопостачання України, проведено аналіз діючої системи контролю якості питної води (в тому числі бутильованої) та її основних недоліків. На основі аналізу теоретичних та практичних основ біотестування, як інтегрального показника, що враховує комплексний вплив сукупності речовин, присутніх у питній воді обґрунтовано необхідність введення біотестування у контроль якості питних вод, в тому числі бутильованих.


Біотестування необхідно використовувати, як першочерговий етап контролю якості питної води разом з визначенням мікробіологічного складу.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины