АНТИМОНОПОЛЬНЕ РЕГУЛЮВАННЯ В СИСТЕМІ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ : Антимонопольное регулирования в СИСТЕМЕ ЭКОНОМИЧЕСКОЙ БЕЗОПАСНОСТИ УКРАИНЫ



Название:
АНТИМОНОПОЛЬНЕ РЕГУЛЮВАННЯ В СИСТЕМІ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ
Альтернативное Название: Антимонопольное регулирования в СИСТЕМЕ ЭКОНОМИЧЕСКОЙ БЕЗОПАСНОСТИ УКРАИНЫ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі обґрунтовано актуальність теми та структуру роботи, проаналізовано стан наукової розробки даної проблеми, визначено мету, основні задачі, предмет, об’єкт, методологічну основу та методику дослідження, сформульовано наукову новизну основних положень, що виносяться на захист, розкрито теоретичну та практичну значущість одержаних результатів, наведено відомості про апробацію та публікації результатів дослідження.


У першому розділі “Огляд теоретичних та практичних підходів до розробки та реалізації антимонопольної політики” проаналізовано економічні принципи механізму функціонування різних типів ринків, що дає можливість зрозуміти, яким чином антимонопольне регулювання може сприяти забезпеченню економічної безпеки держави шляхом захисту економічної конкуренції та контролю за зловживанням ринковою владою суб’єктів господарювання.


Формування та розвиток в Україні конкурентного середовища потребує розширеного трактування ролі антимонопольного регулювання, як чинника забезпечення стабільного економічного зростання та економічної безпеки держави. На основі аналізу чинної законодавчої бази антимонопольного регулювання у роботі визначено основні етапи становлення і розвитку антимонопольного регулювання в Україні. Здійснено також оцінку стану конкурентного середовища в Україні, визначено показники, що характеризують його розвиток.


 


Визначено роль антимонопольного регулювання як елементу системи економічної безпеки держави (рис. 1); запропоновано структуру індикаторів рівня безпеки, що використовуються у підсистемі антимонопольного регулювання; визначено алгоритм реагування антимонопольних органів  на можливі варіанти зловживання учасників ринку монопольним становищем. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины