пІДВИЩЕННЯ ВОГНЕСТІЙКОСТІ ЕЛЕКТРИЧНИХ КАБЕЛЬНИХ ЛІНІЙ СИСТЕМ ПРОТИПОЖЕЖНОГО ЗАХИСТУ : поВышеНие ОГНЕСТОЙКОСТИ ЭЛЕКТРИЧЕСКИХ КАБЕЛЬНЫХ ЛИНИЙ СИСТЕМ ПРОТИВОПОЖАРНОЙ ЗАЩИТЫ



Название:
пІДВИЩЕННЯ ВОГНЕСТІЙКОСТІ ЕЛЕКТРИЧНИХ КАБЕЛЬНИХ ЛІНІЙ СИСТЕМ ПРОТИПОЖЕЖНОГО ЗАХИСТУ
Альтернативное Название: поВышеНие ОГНЕСТОЙКОСТИ ЭЛЕКТРИЧЕСКИХ КАБЕЛЬНЫХ ЛИНИЙ СИСТЕМ ПРОТИВОПОЖАРНОЙ ЗАЩИТЫ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

у ВСТУПІ обґрунтовано вибір та актуальність теми дослідження, сформульовано мету роботи, задачі досліджень, відзначено наукову новизну, особистий внесок здобувача та практичне значення роботи, надано відомості про апробацію та публікації результатів досліджень.


У ПЕРШОМУ РОЗДІЛІ проведено аналіз ефективності роботи систем протипожежного захисту, а також аналіз вимог і методів оцінювання вогнестійкості електричних кабельних ліній.


Показано, що за статистичними даними про пожежі робота систем протипожежного захисту була неефективною більше ніж у треті випадків виникнення пожеж. Однією з причин цього є застосування в системах протипожежного захисту електричних кабельних ліній, які не виконують свої функції під час пожежі.


Вимоги до вогнестійкості електричних кабельних ліній наведено в Директиві Європейського Союзу 89/106/ЕЕС від 21 грудня 1988 року щодо зближення чинних у державах Європейського Союзу законів, регламентів та адміністративних положень стосовно будівельних виробів. Відповідно до цього документа електричні кабельні лінії мають забезпечувати функціонування таких систем, що використовуються для евакуації людей та створення умов безпечної роботи підрозділів під час гасіння пожежі і ліквідації її наслідків: автоматичних установок пожежогасіння, систем протидимного захисту, евакуаційного освітлення, ліфтів для транспортування пожежних підрозділів, систем водопостачання тощо.


Питання пожежної небезпеки та вогнестійкості електричних кабельних ліній досліджувались в роботах Грішина Є.В., Кравченка Р.І., Круковського П.Г., Кулакова О.В., Лоухеда Г., Мангса Г., Рассамакіна А.Б., Смєлкова Г.І., Пєхотікова В.А., Харченка І.О., Хоссера Д. та інших. Показано, що для оцінювання вогнестійкості кабельних ліній застосовують два підходи – експериментальний і теоретичний, заснований на математичному моделюванні теплових процесів в умовах вогневого впливу. Експериментальний підхід полягає у визначенні часу настання короткого замикання між жилами або обривання жили кабелів під час вогневого впливу. Забезпечення вогнестійкості електричних кабельних ліній можливе за умови застосування в електричних кабельних лініях вогнестійких кабелів або застосування в електричних кабельних лініях вогнестійких кабельних коробів. Визначено, що вимог до вогнестійкості та відповідних методів випробувань електричних кабельних ліній у чинних в Україні нормативних документах не встановлено.


Огляд літературних джерел дозволив сформулювати мету та задачі досліджень.


ДРУГИЙ РОЗДІЛ присвячений розробленню методики випробувань та визначенню межі вогнестійкості електричних кабельних ліній систем протипожежного захисту.


Методика визначає засоби та умови випробувань, вимоги до зразків електричних кабельних ліній,  процедури підготовки та  проведення випробувань,


 


граничні стани з вогнестійкості, оцінку результатів та правила оформлення результатів випробувань. Для випробування виготовляють два однакових зразки кабельної лінії. Загальна довжина зразків має бути такою, щоб довжина частини зразка, яка піддається вогневому впливу у вогневій камері печі, була не менше ніж 1800 мм. Зразки встановлюють в спеціальній вогневій печі, яка відповідає вимогам ДСТУ Б В.1.1-4-98* Захист від пожежі. Будівельні конструкції. Методи випробування на вогнестійкість. Загальні вимоги. Приклад схеми розташування зразків у випробувальній печі наведено на рисунку 1. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Малахова, Татьяна Николаевна Совершенствование механизма экологизации производственной сферы экономики на основе повышения инвестиционной привлекательности: на примере Саратовской области
Зиньковская, Виктория Юрьевна Совершенствование механизмов обеспечения продовольственной безопасности в условиях кризиса
Искандаров Хофиз Хакимович СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МОТИВАЦИОННОГО МЕХАНИЗМА КАДРОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ (на материалах Республики Таджикистан)
Зудочкина Татьяна Александровна Совершенствование организационно-экономического механизма функционирования рынка зерна (на примере Саратовской области)
Валеева Сабира Валиулловна Совершенствование организационных форм управления инновационной активностью в сфере рекреации и туризма на региональном уровне