Обґрунтування параметрів гасіння пожеж в кабельному тунелі шляхом рециркуляції продуктів горіння



Название:
Обґрунтування параметрів гасіння пожеж в кабельному тунелі шляхом рециркуляції продуктів горіння
Альтернативное Название: Обоснование параметров гашения пожаров в кабельном тоннеле путем рециркуляции продуктов горения
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У ВСТУПІ обґрунтовано актуальність роботи, показано її зв’язок з науковими програмами, наукове та практичне значення отриманих результатів. Наведено дані про реалізацію та впровадження результатів роботи, її апробацію, відзначено особистий внесок автора у публікаціях.


В ПЕРШОМУ РОЗДІЛІ розглянуто сучасний рівень протипожежного захисту кабельних тунелів, які здебільшого використовуються на об’єктах електроенергетики. Тут застосовуються як традиційні способи гасіння пожеж з використанням води, піни і інертних газів, так і нетрадиційні засоби – аж до використання вибухових речовин.


Проведений аналіз літературних джерел показує, що проблемам дослідження тепломасообмінних процесів при пожежах в закритих об'ємах приділяється певна увага. Проте, в цих роботах розглядають в основному поведінку повітряно-механічної піни при незначній довжині вентиляційних каналів і тунелів в 5-10 м або в обмежених системах, наприклад, «короб-кабель». Слід зазначити, що процес рециркуляції диму і вплив такого інертного середовища на осередок горіння в кабельних тунелях не досліджений.


В результаті проведених патентно-інформаційних досліджень щодо виявлення об'єктів для здійснення рециркуляції продуктів горіння з метою гасіння пожежі в ізольованій ділянці, виявлені певні умови при яких може здійснюватися гасіння.


Зважаючи на вище викладене, сформульовано мету і задачі дослідження.


У ДРУГОМУ РОЗДІЛІ виконані теоретичні дослідження процесів тепломасопереносу при пожежі в кабельному тунелі.


 


У даній роботі приймається, що процеси тепломасообміну і горіння в об'ємі аварійного об'єкта є одновимірними або двовимірними плоскими. Така постановка задачі можлива у випадку зосередження пожежного навантаження уздовж напрямку вентиляційного струменя, що характерне для кабельного тунелю.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины