Удосконалення системи визначення пожежонебезпечних властивостей речовин, матеріалів та будівельних конструкцій : Усовершенствование системы определения пожарноопасных свойств веществ, материалов и строительных конструкций



Название:
Удосконалення системи визначення пожежонебезпечних властивостей речовин, матеріалів та будівельних конструкцій
Альтернативное Название: Усовершенствование системы определения пожарноопасных свойств веществ, материалов и строительных конструкций
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У першому розділі надано аналіз літературних даних і нормативних документів, що стосуються Системи визначення пожежонебезпечних властивостей речовин, матеріалів, вогнестійкості будівельних конструкцій та показників якості продукції протипожежного призначення. Показано, що Система базується на трьох складових - вимогах та критеріях застосування виробів та матеріалів, що викладені в національних і міждержавних стандартах (ДСТУ та ГОСТ), державних будівельних нормах (ДБН та СНиП), правилах пожежної безпеки тощо; методах визначення (випробувань), що викладені в національних і міждержавних стандартах (ДСТУ та ГОСТ); комплексі науково-технічних та організаційних заходів, методів і засобів, що спрямовані на забезпечення єдності випробувань.


Показано, що удосконалення Системи повинно бути спрямовано на зменшення ймовірності виникнення пожеж та загибелі людей на них. В основі цього удосконалення може бути концепція щодо зменшення ризиків пожеж шляхом встановлення науково-обґрунтованих вимог до матеріалів, виробів, будівельних конструкцій, продукції протипожежного призначення та критеріїв їх застосування, а також удосконалення методів визначення показників та забезпечення єдності випробувань у сфері пожежної безпеки. На прикладі функціонування Системи для забезпечення пожежної безпеки пасажирських вагонів показано, що для застосування в них матеріалів необхідно визначити групу горючості; коефіцієнт димоутворення; індекс поширення полум’я; показник токсичності газоподібних продуктів горіння; групу поширення полум’я. Одним із критеріїв використання матеріалів у вагонах є заборона застосувати горючі матеріали. Дозволяється застосовувати тільки важкогорючі і негорючі матеріали. Проаналізовано небезпеки, які виникають при помилковій класифікації матеріалів. Показано, що Система не буде функціонувати за умов, коли не забезпечується відтворюваність результатів випробувань і можлива помилкова класифікація матеріалів.


 


Одним із інструментів забезпечення єдності випробувань і відповідно підтвердження точності, відтворюваності і (чи) вірогідності результатів випробувань, є міжлабораторні порівняння. Узагальнені вимоги щодо їх організації та проведення полягають у визначені схеми проведення випробувань, документуванні підтвердження однорідності зразків; наявності та врахуванні заявлених кожною залученою лабораторією невизначеності вимірювань, застосуванні процедури перевірки результатів на наявність викидів, застосуванні статистичних методів для оцінювання результатів, залучення експертів тощо.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины