ЛИКВИДАЦИЯ ЭКОЛОГИЧЕСКИХ ПОСЛЕДСТВИЙ ТРАНСПОРТНЫХ АВАРИЙ С НЕФТЕПРОДУКТАМИ : Ліквідації екологічних наслідків транспортних аварій з нафтопродуктами



Название:
ЛИКВИДАЦИЯ ЭКОЛОГИЧЕСКИХ ПОСЛЕДСТВИЙ ТРАНСПОРТНЫХ АВАРИЙ С НЕФТЕПРОДУКТАМИ
Альтернативное Название: Ліквідації екологічних наслідків транспортних аварій з нафтопродуктами
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі обґрунтована актуальність теми, сформульовані мета і задачі досліджень, наведені відомості про наукову новизну, практичне значення результатів, апробацію та публікацію наукових результатів.


Перший розділ включає огляд сучасного стану проблеми. Окремо виділені дані по транспортуванню нафтопродуктів залізничним транспортом і аваріям з цим типом вантажів. Детально обговорені властивості ґрунтів і літературні дані про міграцію в них нафти, а також продуктів її переробки. Приведені відомості про властивості нафтопродуктів, головним чином тих, які досліджувались в дисертації. Обговорені способи очистки забруднених ґрунтів від нафтопродуктів та методи утилізації відходів нафтопродуктів. Незважаючи на наявність окремих даних, в літературі відсутні системні    дослідження і розробки по ліквідації екологічних наслідків масштабних розливів нафтопродуктів під час транспортних аварій і їх вплив на екологічну безпеку.


Другий розділ присвячений вивченню процесів міграції нафтопродуктів – дизельного палива (ДП) марки Л та бензину А-76 в найбільш поширених ґрунтах України, а саме (суглинки, супісок, черепашник, пісок).


Експерименти поставлені, як в лабораторних, так і в польових умовах. Показано, що найбільш вагомими факторами, які впливають на швидкість міграції, є тип та ступінь ущільнення ґрунту, фізико-хімічні властивості нафтопродукту, температура процесу та вологість ґрунту.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины